Tiende MicroNano Conference in Amsterdam

De tiende editie van de International MicroNanoConference vindt op 8 en 9 december plaats in de Passenger Terminal aan het IJ in Amsterdam. De conferentie is bedoeld voor researchers, gebruikers en verkopers van producten op basis van micro- en nanotechnologie. Zij kunnen zich op de conferentie laten inspireren door presentaties van (internationale) deskundigen, deelnemen aan hands-on trainingen en zaken doen in de expositieruimte.

De International MicroNanoConference heeft in zijn tienjarig bestaan een solide reputatie opgebouwd met het samenbrengen van alle elementen van de waardeketen. De conferentie wordt gekenmerkt door actieve betrokkenheid van de industrie, de wetenschap en de gebruikers-community van microsystemen en nanotechnologie.

De academische wereld en de industrie, onderzoekers, technici en beleidsmakers bespreken er de jongste ontwikkelingen. De gespreksonderwerpen lopen uiteen van fundamenteel onderzoek, toegepaste wetenschap, technologie en instrumentatie tot industriële toepassingen, de impact op de samenleving en de business. Een van de belangrijke aandachtspunten is business development in high tech start-ups en waardecreatie voor groei, zowel in het MKB als in grote ondernemingen.

De conferentie omvat een uitgebreid programma van lezingen op hoog niveau, in plenaire bijeenkomsten en parallelsessies. Er zijn workshops, demo’s en poster-sessies over recente ontwikkelingen – op universiteiten en in het bedrijfsleven – op het gebied van micro- en nanotechnologie. Tevens is een expositie- en netwerkruimte ingericht waar bedrijven hun technologie presenteren.

Het volledige programma en alle benodigde informatie is te vinden op http://www.micronanoconference.org/.