Rittal brengt kennisboek uit over IT-infrastructuren

Rittal heeft een digitaal kennisboek beschikbaar gemaakt op de website van het bedrijf. Het kennisboek ‘De wereld van de IT-infrastructuren’ uit de technische bibliotheek van Rittal biedt achtergrondinformatie en een basis voor de besluitvorming op het gebied van IT.

De wereld van de informatietechnologie is complex en vraagt van IT-verantwoordelijken en IT-beslissers een grondige kennis. Het 160 pagina’s tellende kennisboek biedt basisinformatie en verdieping op het gebied van IT-infrastructuren, normen en voorschriften. Beslissers en technici beschikken met dit kennisboek over een hulpmiddel bij het selecteren van de systeemcomponenten en IT-infrastructuursystemen.

Praktische gids

‘De wereld van de IT-infrastructuren’ gaat uitgebreid in op succesfactoren van IT-infrastructuren zoals vermogen, beschikbaarheid, efficiëntie, locaties en duurzaamheid. De lezer ontvangt praktische hulp, zoals formules en evaluatienormen voor het berekenen van de energie-efficiëntie van serverruimten en datacenters.

Het kennisboek laat bovendien zien hoe de prestaties van een IT-infrastructuur afhankelijk zijn van het samenspel tussen de afzonderlijke systeemcomponenten. De lezer ontvangt uitgebreide informatie over de Rimatrix infrastructuursystemen, bestaande uit rack, power, cooling, monitoring en security. Tal van praktische tips in het kennisboek maken het gemakkelijker om een passend klimatiseringsconcept te vinden.

“Maar ook voor zeer grote projecten, zoals de engineering, bouw of modernisering van een volledig datacenter, biedt het boek praktische tips en oplossingen”, aldus de auteur Martin Kandziora. “Het kennisboek geeft antwoord op vragen zoals hoe je kleine, middelgrote of grote serverruimten duurzaam bouwt of moderniseert.”

Schaalbare, modulaire en efficiënte IT-infrastructuursystemen zetten deze eisen om naar de realiteit. De voordelen en toepassingen van een gestandaardiseerd computerruimten worden duidelijk en begrijpelijk beschreven.

Download het kennisboek via Rittal’s techniekbibliotheek.

Naast dit nieuwe boek zijn tot op heden de volgende kennisboeken verschenen: ‘Het normconform bouwen van schakel- en besturingsinstallaties’, ‘Kast- en proceskoeling’ en ‘Deskundig in kastsystemen’.