Sioux neemt printerfabrikant MuTracx over

Op 7 juli jl. is het bedrijf MuTracx uit Helmond failliet verklaard. Met medewerking van curatoren Ilona van de Klundert van Deterink Advocaten en Notarissen en Maarten Blommaert van Falcq Advocaten heeft de Sioux Group uit Eindhoven nu een doorstart van de activiteiten kunnen maken. Zeventien medewerkers gaan mee over naar het nieuwe MuTracx International. MuTracx is een spin-out van Canon / Océ waar Sioux vanaf de oprichting meer dan vijf jaar geleden in heeft geïnvesteerd. De overname past in het beleid van Sioux om te investeren in nieuwe fabrikanten van precisie-apparatuur in de Brainport regio.

"Door de overname van MuTracx versterken we onze positie in de halfgeleider- en maakindustrie. Sioux kan met alle onderdelen van het bedrijf een significante bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van de huidige en toekomstige generatie printers", aldus Arnoud de Geus, directielid bij Sioux. MuTracx International zal gehuisvest worden op locatie van Sioux / CCM te Nuenen.

Over MuTracx

Mutracx heeft het digitaal inkjetplatform Lunaris ontwikkeld, geschikt voor diverse applicaties binnen de fabricage van printed circuit boards (PCB’s). De eerste applicaties zijn het digitaal printen van de binnen- en buitenlagen en de soldermaskerlaag van een PCB. De Lunaris-printer werkt op basis van inkjettechnologie van Océ die verder is doorontwikkeld om aan de eisen van industrieel PCB’s printen te voldoen. Lunaris produceert ten opzichte van de huidige analoge oplossingen voor PCB’s veel beter, sneller en goedkoper en bovendien op een milieuvriendelijke wijze. Lunaris is hiermee de enige in de markt. De eerste Lunaris printers staan al in een productieomgeving.