Twintig technologie-citaten die inspireren, verbazen en amuseren

Robert J. Szczerba is de CEO van X Tech Ventures, een innovatieve onderneming die zich richt op een aantal van de meest uitdagende problemen van dit moment. Dat doet het bedrijf door de integratie van technologieën uit diverse,zeer uiteenlopende domeinen. Szczerba verzamelde twintig opmerkelijk uitspraken over technologie.

De vooruitgang van de technologie wekt uiteenlopende emoties op. Sommigen zien techniek als een groot kwaad, dat langzamerhand onze menselijke waarden teniet doet. Anderen zien het als een manier om de wereld dichter tot elkaar te brengen en te helpen bij het oplossen van de grootste uitdagingen. Maar beide groepen kennen wel een aantal markante uitspraken over de impact van technologie. Dit zijn de favorieten van Robert J. Szczerba:

1)  Technologie is alles wat er nog niet was toen je werd geboren. – Alan Kay (computerwetenschapper)

2)  Elke voldoende geavanceerde technologie is equivalent aan magie. – Arthur C. Clarke (schrijver)

3)  Al de grootste technologische uitvindingen van de mens – het vliegtuig, de auto, de computer – zeggen weinig over zijn intelligentie, maar spreken boekdelen over zijn luiheid. – Mark Kennedy (schrijver)

4)  Alleen het feit dat iets niet doet wat je had bedoeld, betekent nog niet dat het nutteloos is. – Thomas Edison (uitvinder)

5)  Het is pijnlijk duidelijk geworden dat onze technologie onze menselijkheid heeft overtroffen. – ten onrechte toegeschreven aan Albert Einstein (wetenschapper)

6)  Computers zijn nutteloos. Ze kunnen je alleen antwoorden geven. – Pablo Picasso (kunstenaar)

7)  Eén machine kan het werk doen van vijftig gewone mensen, Geen enkele machine kan het werk doen van één buitengewone mens. – Elbert Hubbard (schrijver)

8)  Technologie is een woord dat iets beschrijft dat nog niet werkt. –Douglas Adams (schrijver)

9)  De mensheid vergaart al de juiste technologie voor al de verkeerde redenen. –R. Buckminster Fuller (uitvinder en schrijver)

10)  Romans waarin geen techniek voorkomt geven een even verkeerde interpretatie van het leven als Victorianen die het leven misinterpreteerden door de sex er uit te laten. – Kurt Vonnegut (schrijver)

11)  De menselijke geest moet prevaleren boven technologie. – Albert Einstein (wetenschapper)

12)  De grote mythe van onze tijd is, dat technologie communicatie is. – Libby Larsen (componist)

13)  Je kunt zelfs de beste machine niet begiftigen met initiatief; de vrolijkste stoomwals zal geen bloemen planten. – Walter Lippmann (schrijver)

14)  We zitten opgescheept met technologie, terwijl we eigenlijk gewoon spul willen dat werkt. – Douglas Adams (schrijver)

15)  Technologie maakte bevolkingsgroei mogelijk; bevolkingsgroei maakt nu technologie onmisbaar. – Joseph Krutch (schrijver)

16)  Dit is waar het om gaat met technologie. Aan de ene kant creëert het een verlangen naar onsterfelijkheid. Aan de andere kant houdt het de dreiging in zich van universele vernietiging. Technologie is begeerte, losgemaakt van de natuur. – Don DeLillo (schrijver)

17)  Het werkelijke gevaar is niet dat computers gaan denken als mensen, maar dat mensen gaan denken als computers. – Sydney Harris (journalist)

18)  Als we doorgeaan met het ontwikkelen van onze technologie zonder wijsheid en voorzichtigheid, kan onze dienaar onze beul blijken te zijn. – Omar Bradley (Amerikaans generaal)

19)  De kunst daagt de technologie uit en de technologie inspireert de kunst. – John Lasseter (regisseur)

20)  Wetenschap en technologie leiden tot revoluties in ons leven, maar herinnering, traditie en mythe vormen het kader voor onze respons. – Arthur Schlesinger (historicus)