Minkels wordt partner van Dutch Datacenter Association

Minkels, leverancier van modulaire en geïntegreerde datacenteroplossingen, is partner geworden van de Dutch Datacenter Association (DDA) – de recent opgerichte brancheorganisatie van datacenters in Nederland. De DDA werkt actief samen met marktpartijen, overheid en andere belangenorganisaties. Minkels wil een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de Nederlandse datacentermarkt en het overdragen van kennis over (internationale) datacentra.

Minkels is een van oorsprong Nederlandse fabrikant die wereldwijd geïntegreerde systemen levert voot datacenter-infrastructuur, zowel ten behoeve van commerciële datacentra als corporate-serverruimtes. Het bedrijf heeft een breed portfolio aan innovaties op de markt gebracht, met  oplossingen als (free standing) cold corridor aisle containment, airflow optimalisatie, intelligente power distribution units (PDU’s), row-based koeling en busbar stroomverdelingsystemen. Modulariteit en energie-efficiëntie zijn belangrijke kenmerken binnen het datacenterportfolio dat Minkels in-house heeft ontwikkeld.

"Als kennisgedreven organisatie hecht Minkels veel waarde aan het delen van marktkennis en productkennis met betrokken partijen in de Nederlandse datacentermarkt," zegt Christiaan van Terheijden, CEO van Minkels. "Het levert een bijdrage aan de verdere professionalisering van deze branche in Nederland, van marktvraag naar de meest geschikte datacenteroplossingen – wat een solide fundament biedt voor de digitale infrastructuur in Nederland en de toekomstige economische groei. Voor Minkels is het daarom een logische stap om partner te worden van de DDA. In samenwerking met leden en partners van de DDA kunnen we onze kennisbijdrage aan de markt naar een hoger niveau tillen."

Nederlandse en Europese normeringen

Minkels neemt deel in verschillende datacenter-normeringcommissies, op zowel Nederlands als internationaal niveau. Zo is het bedrijf kennisinhoudelijk betrokken bij de Nederlandse NEN NPR 5313 standaard, de Europese NEN-EN 50600 normering en bijvoorbeeld ook de ESC48D – een wereldwijde standaard voor racks en aisle containment. Als partner van de DDA verwacht Minkels dergelijke kennis gemakkelijker te kunnen delen, en behoeften vanuit de praktijk nog beter en sneller in kaart te kunnen brengen.

"Een groot deel van de DDA-leden behoort tot de klantenkring van Minkels," zegt Van Terheijden. "Wij willen een significante kennisbijdrage leveren aan het volledige datacenter-ecosysteem in Nederland. Het prominente partnership dat we met de DDA aangaan zal daarin een belangrijke functie vervullen, ook om nog sneller dan nu te kunnen inspelen op ontwikkelingen en behoeften vanuit de markt."

www.minkels.com