NVDO Sectie Techniek heeft nieuwe voorzitter

Bert Visser, de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud, ondersteunt het doel van de NVDO Sectie Techniek door het vastleggen, uitwisselen en verspreiden van kennis op het gebied van technieken voor het doelmatig en efficiënt uitvoeren van onderhoud aan technische systemen. Ook technieken voor het elimineren, reduceren en/of optimaliseren van onderhoudsinspanningen krijgen de aandacht die ze verdienen.

Techniek is de kern van het bestaan van het grootste Europese onderhoudsplatform, de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO). Kennis uitwisselen en ook kennis ontwikkelen over onderhoudstechnieken voor technische systemen zijn onderdeel van de basisgedachte van de branchevereniging uit Houten.

Het gaat onder meer om:

  • technieken voor conditiemeting en bewaking, zoals thermografie, wanddiktemetingen, trillingsmetingen en analyse, olieanalyse en dergelijke.
  • methodieken voor onderhoudsoptimalisatie, zoals RBI, RCM, RCA, FMECA.
  • technieken voor conservering en oppervlaktebehandeling, materiaalkunde en overige.

De nieuwe voorzitter Bert Visser (1954) is partner bij CoThink en al jarenlang, ook bestuurlijk, verbonden aan de NVDO. Zijn primaire professionele aandachtsgebied is het ontwerpen en het begeleiden van trajecten voor organisatieontwikkeling. Daarbij staat het verbeteren van bedrijfsresultaten door het mobiliseren van het "kritisch en creatief denken" centraal.

Binnen zijn voorzittersportefeuille besteedt Visser, samen met zijn medebestuurders, aandacht aan de relaties tussen materiaaleigenschappen, toepassingsmogelijkheden, montageaspecten en blootstellingscondities. Daartoe stuurt hij het NVDO Platform Materiaalkunde aan, dat onderdeel uitmaakt van zijn sectie. Materiaalkeuzes zijn essentieel in het ontwerpproces.

Door meer dan 20 jaar advieservaring, gelooft hij dat mensen en organisaties hun eigen vraagstukken kunnen oplossen, mits de juiste vraag op het juiste moment wordt gesteld en beantwoord. Innovatie ontstaat, doordat bestaande ziens- en denkwijzen worden doorbroken. Dat vergt een krachtige procesbegeleidende rol, waarbij gedisciplineerde en methodische aanpak houvast biedt. Op basis van die visie en zijn enthousiasme voor resultaat, inspireert, adviseert, faciliteert en begeleidt Bert Vusser organisaties en groepen bij het effectief implementeren van strategie (door veranderings- , risico-, portfolio- en projectmanagement), de analyse en het verbeteren van de bedrijfsvoering, de (her)inrichting van de organisatie, in het bijzonder voor productie- en asset management. Ook is hij expert in het realiseren van de communicatie en samenwerking, teamontwikkeling en persoonlijke effectiviteit van medewerkers.

Visser studeerde Civiele Techniek en Bedrijfskunde en volgde de SIOO-opleiding voor veranderingsmanagement. Daarnaast beschikt hij over de licenties van Herrmann (Whole Brain Thinking en teamontwikkeling), De Bono (creatief denken) en Kepner-Tregoe (analytisch denken).  Hij woont in Ermelo en is actief in de NVDO en de plaatselijke Rotary. Zijn (andere) passies zijn klassieke muziek en het spelen van gitaar en piano.