Bedenker Homey genomineerd voor beste studentondernemer

Stefan Witkamp, student Creative Technology aan de Universiteit Twente, is genomineerd voor de Studenten Ondernemersprijs 2014. Witkamp is samen met medestudent Emile Nijssen eigenaar van Athom (www.athom.nl).

Het duo boekte succes met de ontwikkeling van de Homey en de crowdfunding campagne via Kickstarter waarmee ze meer dan 200.000 euro wisten in te zamelen. Dit nieuwe consumentenproduct brengt huisautomatisering naar een verrassend niveau door naast huishoudelijke apparaten ook multimedia en online accounts te ondersteunen. De Homey is spraakgestuurd.

De Studenten Ondernemersprijs (StuOp) is in 2008 opgericht door ImpressiveGreenApple en is uitgegroeid tot de belangrijkste competitie voor studentondernemers. Tijdens de uitreiking staan de finalisten met hun ondernemingen centraal. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door een aansprekende en bewezen ondernemer, zoals Jort Kelder in 2013 en Jacqueline Zuidweg in 2012.

Finalisten en winnaars vertegenwoordigen het beste wat Nederland op ondernemersgebied te bieden heeft. De lat komt ieder jaar hoger te liggen. "De student-ondernemers doen vooral mee vanwege de erkenning en natuurlijk de media-aandacht die de finale met zich meebrengt. Het prijzenpakket met een totale waarde van ruim 40.000 euro geeft de winnende studentondernemer een flinke zet in de rug", aldus Pia van Boven, directeur van ImpressiveGreenApple.

Deelnemers

In totaal doen 28 deelnemers mee aan het evenement. De finale vindt op 4 september plaats in Den Haag. De andere genomineerden zijn Sinan Belhawi (UvA) met de TandartsBon, Fabian Dudek (Erasmus Universiteit) met  Nestpick, Jasper Gabriëlse (Erasmus Universiteit) met Seepje en Hans Ober (UvA) met TicketSwap.

De Studenten Ondernemersprijs wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd met partners als ABN Amro, ontwikkelingsbank FMO, De Nederlandse Staatsloterij, en het Ministerie van Economische Zaken.

Homey

De ondernemende studenten hebben onder begeleiding van de UT, Kennispark Twente  en diverse start-up netwerken gebouwd aan de basis van Homey. Ook ontvingen zij steun van http://www.studentondernemer.nl/.

Lees hier meer over de Homey.