Nieuwe bestuursleden Stichting PAO

Je leven lang leren. Stichting PostAcademisch Onderwijs (PAO) ondersteunt dit principe en biedt een keur aan korte cursussen voor technische professionals. Het bestuur van PAO, bestaande uit vertegenwoordigers van organisaties uit de technische wereld, is leidend voor de bedrijfsvoering van de organisatie. Het bestuur is verrijkt met drie nieuwe leden: Micaela dos Ramos, directeur Kivi (Koninklijk Instituut van Ingenieurs), Paul Oortwijn, directeur NLingenieurs en Elphi Nelissen, decaan faculteit bouwkunde TU Eindhoven.

Met de komst van deze bestuursleden vindt een vernieuwing plaats waardoor het beleid en de lange-termijnplannen van PAO verder kunnen worden uitgewerkt. De komst van de nieuwe leden betekent ook het vertrek van andere bestuursleden: Jaap van der Graaf (Witteveen+Bos), Jan Westra (TU Eindhoven) en Marlouke Durville (Kivi).

Kivi – drs. Micaela dos Ramos

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs is de beroepsvereniging van ingenieurs en hoger opgeleide technische professionals in Nederland. Kivi heeft PAO indertijd (mede)opgericht en ondersteunt het principe van life long learning. Micaela dos Ramos is sinds 15 juli 2013 directeur van KIVI. De doelstelling van Kivi om kennis te ontwikkelen en te delen met andere professionals sluit direct aan bij de nieuwe rol van Micaela als bestuurslid van PAO.

NLingenieurs – ir. Paul Oortwijn

NLingenieurs is de branchevereniging van Nederlandse leveranciers van ingenieursdiensten in Nederland. Het betreft de advies-, management- en ingenieursbureaus die vanuit een onafhankelijke positie in de markt opereren. Deze sector is van groot van belang voor PAO, enerzijds als klant en anderzijds als ‘leverancier’ van vakkennis. Paul Oortwijn is sinds 2005 directeur van NLingenieurs.

"80% van de beroepen waarin net afgestudeerde ingenieurs tijdens hun carrière in werkzaam zullen zijn bestaan op dit moment nog niet. De academische opleiding kan dan ook niet meer dan de basis zijn om zich verder te kunnen ontwikkelen. PAO biedt de mogelijkheden om in te blijven spelen op de behoeften van de toekomst. Voor een branche als die van de advies- en ingenieursbureaus zijn medewerkers met een state of the art  kennisniveau onontbeerlij", vindt Oortwijn.

TU Eindhoven – prof.ir. Elphi Nelissen

TU Eindhoven is een onderzoeksuniversiteit, gespecialiseerd in engineering science en technology. Zij dragen bij aan de vooruitgang van technische wetenschappen, aan de ontwikkeling van technologische innovaties en aan de groei van welvaart en welzijn. Elphi Nelissen is sinds juni 2011 decaan faculteit bouwkunde aan de TU Eindhoven en is hoogleraar Building Sustainability.

Prof. Nelissen: "PAO geeft invulling aan de gedachte van life long learning. Daar wil ik graag aan meehelpen. Zeker nu er voor architecten eisen worden gesteld aan beroepservaring en scholing voor het behalen van de architectentitel is dit voor mij als decaan van de faculteit Bouwkunde (TU/e) belangrijk mee te denken over het beleid hieromtrent."