RS Components en Allied Electronics breiden halfgeleideraanbod uit door distributieovereenkomst met Rohm

RS Components en Allied Electronics hebben een overeenkomst getekend met Rohm Semiconductor, die RS en Allied tot geautoriseerde wereldwijde distributiepartners maakt van deze aanbieder van elektronica-onderdelen.

RS en Allied bieden een portfolio aan van enkele honderden Rohm-onderdelen, waaronder discrete halfgeleiders, geïntegreerde schakelingen voor stroombeheer, led’s, displaydrivers, optische schakelaars, video- en audioprocessorschakelingen en sensoren.

Jonathan Boxall, wereldwijd hoofd halfgeleiders bij RS Components: "Het verstevigen van onze relaties met leveranciers wordt steeds belangrijker bij onze inspanningen om onze producten zo verkrijgbaar mogelijk te houden voor onze klanten. De wereldwijde vraag naar halfgeleiders blijft stijgen, dus het is belangrijk dat ons productaanbod hier een afspiegeling van is. Ook is het belangrijk dat ons aanbod voldoet aan de wensen van designtechnici en van inkopers die snel en eenvoudig bestellingen willen doen op de zeer concurrerende markt."

"Het inkopen van IC’s voor complexe ontwerpen is voor technici en inkopers een tijdrovende taak vanwege het grote aantal componenten dat we ondertussen op de markt brengen", aldus Masaki Sakai, directeur verkoop voor Europa en Amerika bij Rohm. "Met RS en Allied als geautoriseerde distributiepartner kunnen we dit proces vereenvoudigen en versnellen, kunnen we klanten online toegang bieden tot steeds meer van onze componenten en kunnen we efficiënter inspelen op de groeiende vraag."