Het Klokhuis zoekt ontwerpers

De publieke omroep NTR en Dutch Design Week (DDW) gaan samenwerken en starten dit najaar met ‘Het Klokhuis zoekt ontwerpers’. Dit tweejarige designprogramma voor kinderen omvat een wedstrijd, workshops en vijf televisie-uitzendingen over designers en hun werk.

Jonge kijkers worden aangemoedigd na te denken over hoe hun omgeving is ontworpen en hoe ze daar invloed op kunnen uitoefenen. Ze gaan zelf als ontwerper aan de slag en kunnen ontwerpen insturen voor het ‘Design Klokhuisdiner’ tijdens DDW in 2015.

Designwedstrijd

De designwedstrijd wordt ingeluid met een reeks afleveringen van Het Klokhuis over bekende designers en hun ontwerpen (vanaf 23 september, elke dinsdag om 18.20 uur bij Zapp op Nederland 3). Jonge kijkers die daardoor op ideeën komen of zelf designer willen worden, kunnen tot 19 december eigen ontwerpen insturen. Een jury van bekende ontwerpers wijst in januari de winnaars aan. De beste ontwerpen worden uitgewerkt tot prototype door studenten van Design Academy Eindhoven en tentoongesteld tijdens het Design Klokhuisdiner van DDW 2015.

Inspiratie

Wedstrijddeelnemers die behoefte hebben aan extra inspiratie kunnen zich vanaf de eerste aflevering aanmelden voor de workshop ‘Iedereen aan tafel’, tijdens DDW 2014 te volgen bij De Ontdekfabriek in Eindhoven. Kijk voor meer informatie, aanmelding en de downloadbare lesbrief vanaf 23 september op http://www.hetklokhuis.nl

Impact

Met NTR als programmapartner wil DDW niet alleen jong ontwerptalent ontdekken en stimuleren, maar ook duidelijk maken wat het nut en de impact van design is, voor een zo breed mogelijk publiek. De organisatie van DDW hecht er belang aan jeugd en jongeren hier actief bij te betrekken, en is dan ook verheugd met de samenwerking. ‘Het Klokhuis zoekt ontwerpers’ is een initiatief van NTR | Het Klokhuis en DDW, Design Academy Eindhoven, De Ontdekfabriek en de gemeente Eindhoven.

Dutch Design Week

18 … 26 oktober 2014, Eindhoven, Nederland

Web: http://www.ddw.nl/

Facebook: www.facebook.com/dutchdesignweek

Twitter: twitter.com/dutchdesignweek, @dutchdesignweek, #dutchdesignweek, #DDW14