Summer courses voor CE-markering

Naast een summer course voor conditiemeting organiseert NEN in juli en augustus ook een summer course voor de leergang CE-markering. De zomer lijkt zich hier uitstekend voor te lenen, aangezien bedrijven het in de regel rustiger hebben in deze periode.

De summer course behandelt de modules 1 tot en met 4 van de leergang CE-markering: ‘Wet- en regelgeving machines’, ‘Risicobeoordeling machines’, ‘Zelf CE-markeren machines’ en ‘Technische documentatie’. Voor elk van de vier modules krijgt de deelnemer een SKO-punt.

Net als met de reguliere trainingen stelt NEN zich ten doel dat de deelnemers niet alleen weten wat de inhoud van de normen is, maar deze ook snappen en kunnen toepassen in de praktijk. Het verschil met het reguliere programma zit hem vooral in het feit dat de modules direct na elkaar behandeld worden, zonder weken ertussen. Door enkele dagen en avonden in een compacte groep met CE-markering bezig te zijn, kunnen deelnemers met soortgenoten en de trainers meer gedetailleerd met de materie omgaan. En kunnen ze deze aan het einde van de week echt snappen en toepassen.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor fabrikanten, ontwerpers, constructeurs, importeurs, inkopers, en systeemintegrators van nieuwe en bestaande machines en technisch schrijvers. Ook is de training geschikt voor werkgevers die machines aan werknemers ter beschikking stellen, veiligheidsdeskundigen, CE-verantwoordelijken en medewerkers van technische diensten van productiebedrijven die verantwoordelijk zijn voor het veilig en betrouwbaar functioneren van machines.

Data

Aan de training kunnen maximaal 15 personen deelnemen. De twee sessies zijn op de volgende data ingepland:

  • Sessie 1: 15, 16, 17 en 18 juli 2014
  • Sessie 2: 26, 27, 28 en 29 augustus 2014

Meer informatie

Bekijk het programma en/of schrijf direct in. Voor inhoudelijke informatie over deze summer course: Mark Leenaers, programma- en productmanager Training & Advies, telefoon (015) 2 690 379 of e-mail mark.leenaers@nen.nl.