Luchthavens Berlijn en Leipzig bieden kansen voor Nederlanders

Europa’s meest dynamieke luchtvaarthub staat centraal tijdens een bijeenkomst van Berlijn Brandenburg International Airport (BBI) en Leipzig/Halle Airport (LEJ) op dinsdag 13 oktober 2009 van 12 tot 15 uur in Amsterdam. Het evenement wordt georganiseerd door Germany Trade and Invest (GTaI) en is vooral gericht op Nederlandse bedrijven uit de sectoren vracht, transport, handel, elektrotechniek en chemie die door middel van investeringen willen profiteren van de airportprojecten in Oost-Duitsland.

De nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg International is op dit moment het grootste luchthavenproject van Europa. De opening is gepland in 2011. Rondom BBI ontstaan op dit moment geavanceerde hubfaciliteiten, die ook een corporate bedrijvenpark en een ‘stad binnenin de stad’ omvatten. In de toekomst verwacht de luchthaven van Berlijn jaarlijks rond 45 miljoen passagiers.

De airport Leipzig/Halle (LEJ) is volgens Germany Trade and Invest "de rijzende ster binnen de luchttransport". In 2008 steeg het luchtvrachtvolume tot net onder de 450 000 ton. Een verhoging van meer dan 330 procent in vergelijking met 2007. LEJ is hierdoor qua sterkte tot Duitslands derde en in Europa de snelst stijgende luchtvaarthub uitgegroeid.

 

Workshops

Tijdens het evenement bestaat de mogelijkheid om in workshops met vertegenwoordigers van de regio’s in contact te treden. Naast Michael Pfeiffer, Chief Executive van Germany Trade and Invest, spreekt ook de plaatsvervangende ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland, Konrad Arz von Straussenburg. Daarnaast zal Jan Polman, General Manager van Van der Valk Hotels & Restaurants in Berlijn, over de investeringen van het Nederlandse bedrijf in Oostduitsland berichten.

In twee workshops bestaat verder de gelegenheid om kennis over de industrie uit de eerste hand van experts en executives uit de regio’s Berlijn en Leipzig/Halle te verzamelen en individuele vragen te stellen. Het programma zal eindigen met een netwerkbijeenkomst in de middag. Het evenement wordt ondersteund door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in Den Haag.

Directe link naar de online-info en aanmelding:
http://www.dnhk.org/index.php?460&tx_mjseventpro_pi1[showUid]=203&L=14