Dit zijn de beste apps van 2014

Langzaam maar zeker komt er een eind aan het jaar 2014 en wordt de balans van het afgelopen jaar opgemaakt. Zo ook voor apps. Welke ontwikkelingen zijn er geweest? Welke apps zijn er op de markt gekomen?

Google heeft alvast een voorschot gedaan door een lijst met beste apps van 2014 te publiceren. De complete lijst met apps van 2014 is hier te vinden. Dat apps als Swiftkey Keyboard, Expedia Hotels, NY Times en Google Fits erin staan zal je misschien niet verbazen. Toch zal het merendeel van de apps op deze lijst je niet bekend voorkomen. Appyourservice.nl pikt er 10 apps uit die toch echt wel op de bij-de-tijdse telefoon moet hebben staan.

1.       Wunderlist: Taken & Lijsten

Er zijn talloze apps voor to-do’s, organizers, boodschappenlijstjes en dergelijke. Wunderlist is de perfecte app om al die lijstjes up-to-date, overzichtelijk en snel te beheren. De synchronisatie tussen tablet en mobiel werkt perfect. Bovendien stelt deze app je in staat om heel eenvoudig je lijstje, checklist of wat dan ook te delen met anderen. Zo kan je dus ook samen je perfecte lijst creëren en beheren.

2.       EyeEm – Photo Filter Camera

2014 is ook het jaar van de filters. Dankzij apps als Instagram en Snapchat is bijna geen foto meer onbewerkt. De app EyeEm stelt je in staat om je foto te bewerken met unieke filters. De app is prachtig vormgegeven en heeft als insteek je te laten inspireren door anderen. Door het internationale publiek heb je voldoende inspiratie, en biedt de app een briljant platform om jouw foto’s te delen.

3.       Sunrise Calendar

Ook kalender apps zijn er in overvloed.  Sunrise onderscheidt zich door een fantastisch design. Daar komt bij dat de integratie tussen Google Calendar, iCloud en Exchange perfect werkt. Ook de mogelijkheid om contactpersonen of een locatie via Google Maps toe te voegen aan een afspraak werkt uitstekend. Het downloaden waard!

4.       Link Bubble Browser

Een van de grootste ergernissen van mobiele gebruikers is de lange laadtijd van websites. Link Bubble Browser is hier een uitkomst in. Wanneer je in de app Twitter een link aanklikt, duurt het vaak een paar seconden voordat de link in een nieuw tabblad is geopend. Met Link Bubble wordt deze link op de achtergrond geladen waardoor je de laadtijd kunt gebruiken om  verder te scrollen door je tweets. Wanneer de link geladen is verschijnt er een bubbel bovenin je browser. De nieuwe pagina of app is dan direct geladen als je er opnieuw op klikt. Een tijdbesparende app dus!

5.       Secret

Privacy. Als er één woord vaak wordt gebruik in combinatie met apps is het wel privacy. Zeker als het gaat om social media. Secret speelt daar handig op in. Dit anonieme sociale netwerk stelt je in staat om je diepste gevoelens of geheimen te delen aan anderen, zonder dat iemand anders weet dat jij het bent. Wel kan je door je telefoonnummer toe te voegen meer contacten toevoegen, en zo meer geheimen te weten te komen. Je weet dus geheimen van een contact van je, maar de afzender is onbekend.

6.       Rundavoo

Je wilt iets doen met vrienden. Maar wat? En wanneer? Rundavoo is daarvoor de perfecte oplossing. Maak een evenement aan, doe een voorstel voor data en activiteiten, nodig je vrienden uit via mail of telefoon en vind de perfecte datum en activiteit.  De app is mooi vormgegeven en simpel in gebruik. Door de integratie met Yelp, Foursquare en je agenda werkt de app zeer effectief.

7.       Skype Qik

Een kruising tussen Skype en Whatsapp. Deze app stelt je in staat om heel eenvoudig een groepsapp aan te maken en video’s met je vrienden te delen. Deze mogelijkheden zijn er natuurlijk al met Skype en met Whatsapp. Toch is Skype Qik volledig gericht op deze functionaliteit. De app stelt je bovendien in staat om video die je gestuurd hebt weer te verwijderen. Bovendien kan je direct een gesprek beginnen, zonder je te registreren.

8.       Lumosity

Als er dan één app in deze lijst richting een game gaat, is het Lumosity wel. Deze app laat je jouw hersenen trainen. Harvard Business Review zegt het volgende over de app: "Designed by neuroscientists, a brain training approach such as Lumosity builds on breakthrough concepts such as neuroplasticity and fluid intelligence."

9.       WorkOut van 7 minuten

De workout van 7 minuten wordt steeds populairder. Dit wetenschappelijk ontwikkeld workoutprogramma bestaat uit 12 eenvoudige oefeningen die per oefening 30 seconden gedaan moet worden. De app faciliteert dit programma uitstekend. Door de oefeningen voor te doen, statistieken bij te houden en een prachtig design is dit een must-have app voor iedereen die zich graag met fitness bezig houdt.

10.   musiXmatch teksten+speler

Deze app is je complete muziekcatalogus. Hij haalt informatie op over je favoriete artiest, synchroniseert de songteksten perfect en je kunt je eigen covers toevoegen in je muziekbibliotheek. De app kan worden gebruikt met Android Wear en je bent in staat om muziek en songteksten af te spelen op je TV via Chromecast. Ideaal voor de echte muziekliefhebber!