Tank uit Koude Oorlog te zien in Nationaal Militair Museum

Dinsdag 18 december krijgt het Nationaal Militair Museum (NMM) er tijdelijk een Chieftain main battle tank bij. De tank heeft een 120mm kanon en weegt ruim 50 ton. De tank is uitgeleend door ‘The Tank Museum’ uit Bovington (UK) in het kader van de tentoonstelling over de Koude Oorlog die in februari 2019 opent.

De Chieftain main battle tank is een zware tank van het Britse leger. Een tank als deze was ingedeeld bij de Berlin Brigade en is bijzonder vanwege zijn ‘urban camo’; een camouflagepatroon dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik in stedelijk gebied. De Chieftain heeft naast een 120mm kanon, twee mitrailleurs, een 195mm dikke bepantsering en weegt ruim 50 ton.

De tank is te zien tot 6 januari. Daarna wordt er in de ruimte waar de tank staat gebouwd aan de tentoonstelling ‘Als de Russen komen’ die 23 februari opent.

Als de Russen komen

Op 23 februari 2019 opent in het NMM een tentoonstelling over de Koude Oorlog (1949-1989) waarbij het Nederlandse perspectief voorop staat. Bezoekers maken een multimediale reis door deze gespannen periode. Naast de tentoonstelling komt er ook een escape room.