Skateboard leest gedachten (video)

Het bedrijfje Chaotic Moon Labs uit Texas heeft een skateboard ontwikkeld wat letterlijk weet waar de berijder naartoe wil. Dankzij een speciale ‘neuroheadset’ worden de gedachten van de persoon op het skateboard vertaald in aansturingscommando’s.

Eerder dit jaar gooide Chaotic Moon Labs al hoge ogen met een skateboard wat dankzij Kinect-technologie met handgebaren te besturen was. Met het gedachtenlezende skateboard gaan het team een stapje verder.

  

Board of Imagination

Chaotic Moon noemt haar creatie het ‘Board of Imagination’. Net als hun vorige skateboard in een Samsung tablet met Windows 8 het brein van het skateboard. De aandrijving wordt verzorgd door dezelfde 800 watt elektrische motor als bij het vorige model.

Nieuw echter is de EPOC headset van Emotiv. Met deze ‘neuroheadset’ kan de snelheid van het skateboard worden bestuurd en op het juiste moment worden afgeremd.

Besturen met je geest

Alles wat de berijder van het ‘Board of Imagination’ hoeft te doen is op het skateboard te staan en zich op een punt in de verte te concentreren en hoe snel hij daar wil komen. Het skateboard doet de rest. Om te stoppen hoeft de persoon op het skateboard enkel een aankomstpunt in gedachten te houden.

Op dit moment heeft het team van Chaotic Moon Labs nog geen plannen om de skateboards te gaan verkopen. Ze zijn wel van plan om de computercode die is gebruikt open-source beschikbaar te stellen zodat anderen ook dit soort skateboards kunnen bouwen.