Security by design

Van babyfoons tot slimme koelkasten, van routers tot online te bedienen thermostaten: het aantal apparaten dat met internet verbonden is groeit met de minuut. Leuk en handig allemaal, maar ook de bedreigingen die dit met zich meebrengt nemen snel toe. In de komende editie van magazine Product besteden we aandacht aan dit onderwerp. Hier alvast een korte vooruitblik.

Beveiligingsbedrijf McAfee constateerde eind vorig jaar dat malware voor Internet of Things (IoT) apparaten fors is toegenomen. Bedrijven met apparaten en machines die verbonden zijn met elkaar of met andere systemen buiten het bedrijf via IoT, willen graag een goede beveiliging tegen ‘inbraak via het internet’. Dat vraagt om ‘security by design’. Wat is dat precies, en wat betekent dit voor de embedded software en hardware in apparaten en machines?

 
Beveiligde chips
Intrinsic heeft, onder meer met hulp van het Innovatiekrediet via RVO.nl, veel tijd, energie en geld gestoken in het ontwikkelen van chips met unieke eigenschappen waarmee je elke chip kunt identificeren. Daarmee is de chip ook te beveiligen doordat de informatie van de chip alleen maar gelezen mag en kan worden, als je een passende sleutel hebt. Daarmee is te voorkomen dat de embedded software op een chip illegaal is te kopiëren.

Informatie ‘in de cloud’
Veel informatie wordt ‘in de cloud’ opgeslagen en gedeeld. Dat vraagt ook bij IT-partners van bedrijven om meer beveiliging. Providers van IT- en cloud solutions krijgen steeds vaker van hun klanten in het bedrijfsleven de vraag hoe de beveiliging van hun apparaten, machines én hun cloud geregeld kan worden, mede gelet op de strengere privacywetgeving. Het reeds tijdens de ontwerp- en productiefase beveiligen van producten zou een vanzelfsprekend onderdeel van deze keten moeten zijn.

Wilt u kennismaken met Product? Neem dan direct een voordelig proefabonnement of vraag een gratis proefnummer aan!