Samen met je team kijken naar veiligheidsoplossingen

Veiligheid kun je alleen vergroten door er als management samen met de medewerkers aan te werken. Je kunt allerlei experts en deskundigen inschakelen en hopelijk ook hun adviezen voor maatregelen opvolgen, maar veilig werken zit ‘m uiteindelijk in de uitvoering van de werkzaamheden. En dat ook volhouden.

Dit schrijft Jan Hommes directeur van brancheorganisatie BMWT (bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel) in zijn blog. Alleen al door simpelweg door je magazijn te lopen en hier en daar aan medewerkers te vragen hoe zij de veiligheid ervaren, kom je al snel veel te weten. Als ervaringsdeskundigen hebben zij ongetwijfeld ideeën en tips over hoe onveilige situaties en locaties opgelost kunnen worden. Het kost niets, alleen tijd. Aan het eind van zijn blog stelt hij twee confronterende vragen. Daarmee kom je te weten of er nog flink geschaafd moet worden aan de bedrijfscultuur op het gebied van veiligheid.

Lees verder op https://www.warehousetotaal.nl/blogs/2-confronterende-vragen-die-de-veiligheidscultuur-in-jouw-magazijn-onthullen/