Ondernemers helpen elkaar bij veiligheidstraject

De VVVF (Vereniging Verf en Drukinktfabrikanten) en de VLK (Vereniging Lijmen en Kitten) zijn gestart met het buddysysteem ‘Veiligheidsmaatje’. Met dit systeem helpen leden elkaar om de veiligheidsprestaties te bevorderen. Ondernemers houden elkaar een spiegel voor en ondersteunen elkaar bij verbetertrajecten.

Begin 2018 zijn twee pilots uitgevoerd met het buddysysteem. Nu wordt het branchebreed uitgerold. De basis voor het buddysysteem wordt gevormd door het veiligheidsbeheerssysteem dat de VVVF en VLK vorig jaar hebben gelanceerd in het kader van Veiligheid Voorop.

Het veiligheidsbeheerssysteem is op maat gemaakt voor de leden (midden- en kleinbedrijven) en is ook uitsluitend voor de leden beschikbaar. Het buddysysteem vormt de brug tussen theorie en praktijk. Het veiligheidsmaatje gaat namelijk langs bij andere ledenbedrijven waarbij ze kennis en ervaring delen. Er wordt niet alleen gekeken naar technische installaties, maar ook naar de veiligheidscultuur en het veiligheidsmanagement.

Lees verder op www.vlk.nu