EOS Fellowship 2007 voor Ad Lagendijk en Han Woerdman

De Fellowships 2007 van de European Optical Society (EOS) zijn onder anderen toegekend aan prof.dr. Ad Lagendijk (FOM-Instituut AMOLF, FOM-werkgroepleider en oud-FOM-UB-lid), "voor zijn wetenschappelijke prestaties in lichtvoortplanting in ordelijke en wanordelijke media, voor zijn uitdagende manier waarop hij jonge onderzoekers begeleidt en voor zijn originele kijk op de wetenschappelijke wereld, zoals hij die heeft […]

De Fellowships 2007 van de European Optical Society (EOS) zijn onder anderen toegekend aan prof.dr. Ad Lagendijk (FOM-Instituut AMOLF, FOM-werkgroepleider en oud-FOM-UB-lid), "voor zijn wetenschappelijke prestaties in lichtvoortplanting in ordelijke en wanordelijke media, voor zijn uitdagende manier waarop hij jonge onderzoekers begeleidt en voor zijn originele kijk op de wetenschappelijke wereld, zoals hij die heeft verwoord in talloze krantencolumns" en aan prof.dr. Han Woerdman (Universiteit Leiden, FOM-werkgroepleider en oud-FOM-UB-lid), "voor zijn originele theoretische en experimentele werk in de klassieke en de quantumoptica, met bijzondere aandacht voor het vertalen van open theoretische vragen in eenvoudige en fundamentele experimenten".

Het Fellowship van de EOS kan worden toegekend aan leden van de vereniging die uitmuntende bijdragen hebben geleverd aan de optica en de fotonica, aan de wetenschappelijke gemeenschap in die vakgebieden of aan de EOS als vereniging. Een EOS Fellowship is de hoogste vorm van lidmaatschap die de EOS kent.