EO

Esa Open Day nodigt mensen met een beperking uit op Estec en organiseert een virtueel evenement voor iedereen

28 september 2021 om 11:07 uur

ESA Open Day nodigt mensen met een beperking uit op Estec en organiseert een virtueel evenement voor iedereen

De tiende jaarlijkse Esa Open Day wordt komend weekend gehouden. Een combinatie van persoonlijke ontmoetingen en virtuele evenementen bieden de kans kennis te maken met Europese astronauten en ruimtevaartdeskundigen en te zien hoe satellieten, experimentfaciliteiten en ontwikkelings- en testlaboratoria er van dichtbij uitzien.


Op zaterdag krijgen mensen met een beperking de unieke kans om het Esa Estec technisch ontwikkelings- en testcentrum in Nederland te bezoeken. Op zondag is iedereen welkom bij een virtueel evenement.  

 

Door Covid-19 is het aantal bezoekers beperkt. De ruimtevaartorganisatie nodigt daarom alleen mensen met een beperking en hun begeleiders uit om Estec te bezoeken. Deelnemers mogen één begeleider meebrengen. Bezoekers moeten zelf een rolstoel of benodigde hulpmiddelen meenemen.

 

Op zaterdag 2 oktober wordt in de voor- en namiddag een 3 uur durende tour georganiseerd waar telkens 400 bezoekers aan kunnen deelnemen. Ze volgen een route over het terrein en maken kennis met Esa-medewerkers en komen meer te weten over ruimtevaarttoepassingen - en techniek. Aan het einde van de tour kunnen de bezoekers een half uurtje luisteren naar en vragen stellen aan astronaut André Kuipers.

Op zondag is de virtuele Esa Open Day. Alle afdelingen werken mee. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende lezingen en evenementen.

 

Nieuwe periode in de ruimtevaart

De open dag luidt een nieuwe periode in de ruimtevaart in:

  • De plannen en voorbereidingen voor de lancering van Artemis in een baan om de maan zijn bijna afgerond. De Artemis lancering vormt de eerste stap in een internationaal programma om mensen weer naar de maan te brengen.
  • Later dit jaar zal de vlucht plaatsvinden van de Nasa/Esa/CSA James Webb Space-ruimtetelescoop - de opvolger van de Hubble-ruimtetelescoop, die vanuit Frans Guyana wordt gelanceerd met een Ariane 5-raket.
    Ook de Dart gaat de ruimte in en begint aan de missie om een asteroïde af te buigen, gevolgd door een onderzoek van de Hera-missie voor planetaire defensie.
  • Intussen vorderen de voorbereidingen voor de operationelede in gebruik name van de Europese Robot Arm gestaag. Deze, onder Nederlandse leiding gebouwde, Robot Arm werd juni naar het Internationale Ruimtestation ISS gevlogen/gelanceerd.

Waar komen dergelijke gedurfde visies - en al onze andere innovaties waarmee Europa de ruimte kan ontdekken en het leven op aarde verbeteren - vandaan? Het antwoord: het menselijk brein - Esa is per slot van rekening een organisatie gemaakt door mensen. Het thema is dan ook ‘De toekomst uitvinden'.

 

Meer informatie en aanmelden

 

Gerelateerd nieuws

Boete voor leverancier voerrobot na fataal ongeval

Boete voor leverancier voerrobot na fataal ongeval

In januari 2018 gebeurde een fataal ongeluk bij een boerenbedrijf. Een van de kinderen van de boer was op een voerrobot geklommen en raakte bekneld. Ten gevolge van de beknelling overleed de jongen.

Schroefje kwijt? RFusion vindt hem wel! (video)

Schroefje kwijt? RFusion vindt hem wel! (video)

Onderzoekers van MIT hebben een robotsysteem gemaakt dat verloren voorwerpen voor je kan vinden. Het systeem, RFusion, is een robotarm met een camera en een radiofrequentie (RF) antenne die aan de grijper is bevestigd.…

Techrede mikt op transitieversnelling

Techrede mikt op transitieversnelling

De zogeheten ‘Aanjagers van Technologie', een groep door de 4TU.Federatie geselecteerde studenten van de TU Eindhoven, Delft, Twente en Wageningen University & Research spraken gisteren de Techrede 2021 uit.…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

28 oktober 2021, online

FEDA Next Innovation Talk

Hoe hebben studenten de ontwikkeling van een raceauto aangepakt?

10 november 2021

Google Innovation Bootcamp

Een online internationaal evenement op het gebied van infra, data en workspace.

10 november 2021

Precisiebeurs

Het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor professionals uit de precisietechnologie.

Meer agendapunten »