EO

EIT Digital 2022: stimuleer ondernemerschap en onderwijs voor een sterk digitaal Europa

20 april 2021 om 09:31 uur

EIT Digital 2022: stimuleer ondernemerschap en onderwijs voor een sterk digitaal Europa

EIT Digital zoekt ondernemende geesten die een technische onderneming willen beginnen of die de EIT Digital Entrepreneurial Academy kunnen verrijken met digitale onderwijsprogramma’s. Bedrijven, universiteiten, onderzoeksinstellingen en andere organisaties kunnen tot 12 mei voorstellen indienen voor ‘EIT Digital 2022’.


De Europese innovatieorganisatie EIT Digital is een kennis- en innovatiegemeenschap van het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT). EIT Digital wordt medegefinancierd door de Europese Unie. EIT Digital bouwt aan de volgende generatie digitale ondernemingen, digitale producten en diensten, kweekt digitaal ondernemerstalent en helpt bedrijven en ondernemers om voorop te lopen in digitale innovatie door hen te voorzien van technologie, talent en groeiondersteuning.


Het EIT Digital werkprogramma 2021 is gebaseerd op de EIT Digital Strategic Innovation Agenda 2020-2022, waarin EIT Digital vijf strategische focus gebieden benoemd om aan te werken voor een sterk digitaal Europe. Deze gebieden zijn: Digital Cities, Digital Industry, Digital Finance, Digital Tech, and Digital Wellbeing.


Voorstellen om mee te doen aan de Innovation Factory en/of de Entrepreneurial Academy kunnen tot 12 mei worden ingediend. Eind juni is de selectie van voorstellen. Goedgekeurde voorstellen kunnen vanaf 1 januari 2022 beginnen.

 

EIT Digital Factory

De EIT Digital Innovation Factory ondersteunt pan-Europese consortia uit onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven, bij het lanceren van deep tech startups en nieuwe producten. Geselecteerde voorstellen van deze consortia worden opgenomen in het Europese ecosysteem en krijgen een co-investering om hun digital deep tech onderneming of producten te lanceren of stimuleren.

 

EIT Digital Entrepreneurial Academy

The EIT Digital Entrepreneurial Academy ondersteunt de implementatie van programma's en cursussen met op bedrijfsgerichte componenten. EIT Digital kijkt uit naar het ontvangen van voorstellen voor de EIT Digital Master School, Professional School en de Summer School. In deze scholen staat het toepassen van technologie voor business centraal.


EIT Digital CEO Willem Jonker zegt: "Het EIT Digital-ecosysteem is buitengewoon goed gepositioneerd om bij te dragen aan het Europese digitale decennium. Bouw samen met ons Europese digitale oplossingen met wereldwijde impact. vaardigheden. Kortom, sluit u bij ons aan om een sterk digitaal Europa op te bouwen. "


EIT Digital heeft momenteel meer dan 300 partners uit het bedrijfsleven en de industrie, onderzoek en academische wereld, investeringen en de publieke sector. De Europese innovatieorganisatie heeft tot nu toe ruim 370 startups en scaleups ondersteund die meer dan 1 miljard euro hebben opgehaald. In de Academy zijn meer dan 3.000 ondernemende studenten ingeschreven.


De organisatie roept op mee te doen aan het grootste Europese ecosysteem voor digitale innovatie en onderwijs. Meer informatie is te vinden op eitdigital.eu/eitdigital2022 .

 

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Deurgreepmodule PSENmlock van Pilz

Het veilig heksysteem PSENmlock is uitgebreid met een unieke deurgreepmodule.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

10 mei 2021

Webinar KNAW: Techniek in je mobiele telefoon

Hoe krijg je al die techniek in een steeds dunner apparaat?

18 mei 2021, 18, 19 en 20 mei 2021

Machineveiligheid in vogelvlucht (online training)

18 mei 2021, online

The Battery Show & EV Tech Europe Digital Days

A conference and trade fair focused on keeping up with developments in the advanced battery and...

Meer agendapunten »