Porsche en Boeing gaan samen de lucht in

Porsche en Boeing gaan samen de markt voor ‘hoogwaardige stedelijke luchtmobiliteit’ verkennen. Samen met Boeings dochter Aurora Flight Sciences werken de bedrijven al aan een concept voor een volledig elektrisch verticaal start- en landingsvoertuig.

Een studie van Porsche Consulting uit 2018 voorspelt dat de stedelijke luchtmobiliteitsmarkt vanaf 2025 sneller zal gaan groeien. De studie geeft ook aan dat stedelijke luchtmobiliteitsoplossingen passagiers sneller en efficiënter zullen vervoeren dan de huidige conventionele middelen voor vervoer over land, tegen lagere kosten en met grotere flexibiliteit.

"Porsche wil zijn bereik als sportwagenfabrikant vergroten door een toonaangevend merk voor premium mobiliteit te worden. Op langere termijn kan dit betekenen dat we naar de derde dimensie van reizen gaan ", zegt Detlev von Platen, lid van de raad van bestuur bij Porsche. "We combineren de sterke punten van twee toonaangevende wereldwijde bedrijven om een potentieel belangrijk marktsegment van de toekomst aan te pakken."

Steve Nordlund, vice-president en algemeen directeur Boeing NeXt: "Deze samenwerking bouwt voort op onze inspanningen om een veilig en efficiënt nieuw mobiliteitsecosysteem te ontwikkelen en biedt de mogelijkheid om de ontwikkeling van een premium voertuig voor stedelijke luchtmobiliteit met een toonaangevend automerk te onderzoeken. Porsche en Boeing samen brengen precisie-engineering, stijl en innovatie om stedelijke luchtmobiliteit wereldwijd te versnellen."