Open call: ASN Bank Wereldprijs zoekt slimme ideeën voor een betere wereld

Een droom, briljant idee of concreet businessplan? Startende ondernemers, met een slim idee voor een betere wereld, kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de ASN Bank Wereldprijs: een competitie voor duurzame start-ups die groene denkers de kans geeft hun duurzame idee verder te brengen en 55.000 euro verdeelt onder maximaal vier winnaars. Zowel ondernemers als ondernemers in spé worden aangemoedigd om mee te doen.

De 11 voorgaande edities van de ASN Bank Wereldprijs betekenden de doorbraak van inmiddels bekende bedrijven als Fairphone, Yoni en Seepje. Hun finaleplek gaf deze Nederlanders een vliegende start. "We zien ondernemers als deze – die buiten de geijkte kaders denken en een flinke stap voorwaarts durven te zetten – als de ideale pioniers voor een duurzame toekomst. Met de ASN Bank Wereldprijs willen wij hun idee een kickstart geven, naar een volgend stadium brengen en daarmee samen de duurzame vooruitgang van de samenleving stimuleren.", aldus Arie Koornneef, directeur van ASN Bank.

Coaching

In een uitdagend traject krijgen 30 genomineerde deelnemers training en coaching op het gebied van onder andere ondernemerschap, marketing en financiën. Deelname levert in aanloop naar de finale publiciteit en naamsbekendheid op. Laurens van Dort, die met zijn duurzame verfmerk fairf de klusmarkt opschudt (winnaar ASN Bank Wereldprijs 2018) zegt: "Deelnemen aan het traject heeft me enorm veel gebracht. Ik werd gedwongen kritisch naar mijn idee te kijken. Daarmee was ik klaargestoomd op vragen van potentiële investeerders over bijvoorbeeld de haalbaarheid van mijn idee en duurzaamheid."

Meer informatie en inschrijven

Inschrijven kan tot dinsdag 17 september 17.00 u via www.voordewereldvanmorgen.nl/wereldprijs. Hier zijn ook de aanvullende voorwaarden te vinden.