Grote jongens tegenover transformerende start ups in #Transparency House

Het Nationaal Duurzaamheid Instituut zet midden in Den Haag het zero waste en circulair ingerichte #Transparency House neer. Hier daagt het bedrijven, overheden, politici en consumenten uit direct het gesprek met elkaar aan te gaan en oplossingen te creëren voor de problemen in relatie tot duurzaam ondernemen/ duurzaam (in)kopen. Het gehele event wordt online gestreamd door mediapartners zoals New Business radio, en BNR (podcast).

‘We zijn dit onafhankelijke initiatief gestart om de vraag naar duurzame en sociale producten door consumenten en het bedrijfsleven zichtbaar en tastbaar te maken. We kunnen zo de overheden activeren om op een transparante manier bijvoorbeeld het belastingstelsel ten opzichte van duurzame producten en grondstoffen te optimaliseren zodat de burgers hier geen last van ondervinden’, aldus de organisatie.

6 Mei: jongerendag

Op 6 mei 2019 is het jongerendag. Gasten als Slum Dwellers International, Duurzame Jonge 100 members, de Haagse jongerenambassadeurs, Giorgio Hokstam van FunX komen meepraten over duurzaamheid.

7 Mei: Dag van het bedrijfsleven

Met tafelgasten als Ruud Koornstra, Glen van der Burg en Kelly Ruigrok ontvangt men op 7 mei organisaties als het Aluminium Centrum, Control Union, Ecopoint, Nevi, Mud jeans, Groenendijk bedrijfskleding, Madaster, grote multinationals, ministeries en politici. De organisatoren zetten de grote jongens tegenover de transformerende start ups en leggen stellingen voor aan het bedrijfsleven en de overheden om tot een transparante dialoog te komen.