EO

10 prioriteiten voor Vlaamse regering

04 april 2019 om 12:35 uur

De werkgevers stellen de tien prioriteiten voor tijdens het evenement Vlaanderen Demarreert in het Brusselse Plein Publiek.

In de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei leggen 18 Vlaamse werkgeversorganisaties 10 gezamenlijke prioriteiten op tafel voor de volgende Vlaamse regering. Ze vragen onder meer bijkomende investeringen in infrastructuur en innovatie, de invoering van een Vlaamse jobstimulans en het aanboren van meer talent via Stem+-onderwijs en duaal leren.


De werkgevers vinden nieuwe inspanningen en hervormingen noodzakelijk om Vlaanderen op de kaart te zetten als voortrekkersregio binnen Europa.


Concreet zien ze onderwijs, arbeidsmarkt, competitiviteit, mobiliteit en innovatie als prioriteiten. Zo pleiten ze ervoor om de investeringen in Onderzoek en Ontwikkeling en in mobiliteitsinfrastructuur de komende legislatuur elk met 500 miljoen euro te verhogen - samen goed voor 1 miljard aan bijkomende investeringen. Parallel vragen ze de invoering van een minimale investeringsnorm voor de Vlaamse overheid.


Daarnaast dringen de werkgevers aan op een modernisering van het Vlaamse onderwijs, dat nood heeft aan technologische en digitale innovatie om Vlaanderen te laten aansluiten bij het Europese koppeloton van Stem-diploma's. De uitbouw van duaal leren moet ervoor zorgen dat het onderwijs en de arbeidsmarkt beter op elkaar aansluiten.


Om de arbeidsmarkt te versterken, zetten de werkgevers hun schouders onder de invoering van een Vlaamse jobstimulans. Die moet niet-actieven motiveren om de stap te zetten naar een job, door ervoor te zorgen dat aan de slag gaan beter loont.

 

‘Tijd voor actie'

Voorts wijzen de werkgevers ook op het belang van het competitief houden van de Vlaamse economie, als fundament van de Vlaamse welvaart. Ze vragen daarom de invoering van een energienorm, die moet garanderen dat de energiefactuur niet nog meer ontspoort tegenover onze belangrijkste handelspartners en buurlanden. Technologische innovatie is het beste antwoord op de klimaatuitdaging.

 

Meer informatie

 

Gerelateerd nieuws

Nationaal onderzoek naar een veilig IoT

Nationaal onderzoek naar een veilig IoT

Met bijna 10 miljoen euro gaan universiteiten, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheid de veiligheid van het Internet-of-Things aanpakken. Technisch onderzoek wordt hierbij gecombineerd met juridische en…

Drone op waterstof

Drone op waterstof

DroneHub GAE heeft een drone gelanceerd op waterstof. Hiermee kan de vliegtijd tot zes keer vermenigvuldigd worden en kunnen de autonome vliegtuigen sneller opladen.

Intelligente inlegzool analyseert risicovol gedrag

Intelligente inlegzool analyseert risicovol gedrag

Atos en de startup Rcup hebben intelligente morfologische inlegzolen ontwikkeld die kunnen helpen om klachten aan het bewegingsapparaat te voorkomen. De zolen zijn voorzien van sensoren die data verzamelen over het…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

20 juni 2019, Veldhoven

Business Software Event 2019

Het Business Software Event staat in het teken van ‘Business Software voor de maakindustrie - uw...

20 juni 2019, Eindhoven

Holst Centre Innovation Day

Tijdens deze dag wordt het effect van technologie op het dagelijks leven onderzocht

21 juni 2019, Den Haag

Nederlandse conferentie voor Elektrochemische Conversie & Materialen (ECCM)

Het is duidelijk dat hernieuwbare elektriciteit in ons toekomstige energiesysteem een hoofdrol zal spelen...

Meer agendapunten »