EO

Elektriciteitsproducent EPZ vervolgd voor ongevallen in kolencentrale Borssele

03 september 2018 om 13:54 uur

Elektriciteitsproducent EPZ en twee leidinggevenden worden vervolgd voor een reeks ernstige bedrijfsongevallen in de kolencentrale in Borssele. Ook een onderaannemer moet terechtstaan.


Dat meldt Nu.nl .


De verouderde kolencentrale zou eigenlijk tot 2016 open blijven, maar na een reeks incidenten werd hij in 2015 vervroegd gesloten. EPZ, de twee managers en de onderaannemer worden ervan verdacht dat ze niet genoeg gedaan hebben om de levens en gezondheid van het personeel te beschermen. De strafzaak begint op 17 september met een regiezitting bij de rechtbank in Den Bosch.


Overzicht van incidenten volgens Omroep Zeeland :

  • Een 64-jarige Vlissinger liep 24 juli 2015 tweedegraads brandwonden op door gloeiende asdeeltjes. De man was bezig aan werkzaamheden van een verstopte stoomketel.
  • Twee maanden later, op 23 september 2015, raken in de biomassacentrale vier mensen gewond door stofexplosies. Twee mensen daarvan liepen ernstige verwondingen op. De biomassacentrale lag op het terrein van de kolencentrale.
  • Vrijdagavond 20 november 2015 overleed een 52-jarige man uit Vlissingen bij een bedrijfsongeval op het terrein van de kolencentrale. Volgens de politie kwam de man in een kolentrechter van een transportband terecht.
 
Overigens ging het ook dit jaar al een paar keer mis bij Borssele. Zo was er op 17 juni een brand in de kabels van het hoogspanningsstation bij de kerncentrale. In mei rukte de brandweer uit voor iets wat een olielekkage bleek.
 

Gerelateerd nieuws

‘Brand in zonnesystemen vaak door onvakkundige installatie’

‘Brand in zonnesystemen vaak door onvakkundige installatie’

Onvakkundige installatie is een veelvoorkomende oorzaak van brand bij zonnepanelen. Het combineren van verschillende merken stekkers van hetzelfde type (cross-mating) en het onvakkundig verbinden van stekkers aan kabels…

Bouw giga windmolenpark op zee gaat bijna van start

Bouw giga windmolenpark op zee gaat bijna van start

Het Deense energiebedrijf Ørsted start komende maand met de bouw van een giga windmolenpark voor de kust van Borssele. Vooral de omvang van de molens is immens. Ze zijn maar liefst 200 meter hoog en hebben rotorbladen…

Flexibele zonnecellen in de vangrail

Flexibele zonnecellen in de vangrail

Voor het eerst zijn er zonnecellen aangebracht op een vangrail. Het gaat om een stuk van 72 meter op een vangrail naast de provinciale weg N194 bij Heerhugowaard. Het is een proef met flexibele folie met zonnecellen.…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
MGBS de slanke versie binnen de MGB serie

Ter aanvulling op de MGB serie heeft EUCHNER de MGBS uitgebracht, die uitkomst biedt op plaatsen met weinig ruimte en op...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

6 mei 2019, Leuven

Vezelversterkte kunststof composieten

In deze cursus krijg je handvatten voor het toepassen van kunststof composiet materialen in je eigen werk...

Meer agendapunten »