Eerste industriële partners voor ontwikkeling 3D-printtechnologie TNO Penrose

Het Penrose-programma van TNO is met de aansluiting van twee nieuwe industriële partners van start gegaan. Met de deelnemers Vertex-Dental Nederland en Schultheiss GmbH uit Duitsland speelt Penrose direct in op de marktbehoefte. Hiermee is de verwachting dat het TNO Penrose-programma snel in omvang en diversiteit groeit.

Het TNO Penrose Shared Research Programma is gewijd aan de ontwikkeling van de volgende generatie additive manufacturing (3D printen) voor zeer nauwkeurige, hoogtechnologische en complexe onderdelen en producten op maat. Schultheiss GmbH dat gespecialiseerd is in VAT-fotopolimerisatie en Vertex-Dental, een dentaal materiaalbedrijf, zijn complementair aan TNO in de waardeketen van 3D-print.

Ze sluiten naadloos aan bij de Penrose-programmalijnen- VAT polymerisatie en human centric parts. Verwacht wordt dat de samenwerking zorgt voor de een snelle ontwikkeling van 3D-printtechnologie voor gebitsprotheses, technologie voor printen van keramische onderdelen en 3D-printtechnologie voor grote-oppervlakte van keramische producten.

Vertex-Dental is fabrikant van prothetische tandheelkundige producten. Deze worden geëxporteerd naar meer dan 75 landen wereldwijd en worden dagelijks gebruikt door een geschatte 100 000 tandtechnici.

Schultheiss GmbH is toonaangevend op het gebied van technologie voor verwarming en gieten. Schultheiss werkt samen met bedrijven van over de hele wereld uit de sieradenbranche en tandheelkundige industrie, de automobiel-, luchtvaart- en gietindustrie, alsmede de productie-industrie voor soldeer- en verwarmingstoepassingen.