Drones leveren auto-onderdelen aan Seat-fabriek (video)

Seat gaat drones inzetten om de flexibiliteit van haar productielijn te verbeteren. De drones zullen auto-onderdelen vervoeren tussen het logistieke centrum en de Seat-fabriek twee kilometer verderop.

Volgens Seat kunnen de drones de onderdelen in vijftien minuten vervoeren naar de fabriek, waar dit normaal gesproken negentig minuten in beslag neemt met vervoer per vrachtwagen. In eerste instantie zullen stuurwielen en airbags worden vervoerd.

Het proefproject wordt uitgevoerd onder toezicht van het Spaanse Agentschap voor de veiligheid en beveiliging van de luchtvaart (AESA) en zal in een experimentele fase met meerdere vluchten per dag doorgaan. Christian Vollmer, onderdirecteur bij Seat en bedenker van de drones, geeft aan dat de testvlucht ‘de eerste stap is in de transformatie van de toeleveringsketen in de automobielindustrie.’ Hij spreekt over een recolutie in de logistiek, zoals de reductie van de levertijd met tachtig procent bij Seat. ‘Met deze innovatie stimuleren we Industry 4.0 en worden we efficiënter, wendbaarder, concurrerender en veel duurzamer,’ aldus Vollmer.