Discreet en comfortabel filmen met videobril (video)

Een nieuwe firma, Pivothead, brengt vanaf april een reeks brillen met ingebouwde videocamera op de markt. De brillen kunnen beelden van HD-kwaliteit leveren en zullen ongeveer $ 350 kosten.

De modellen Aurora, Durango, Moab en Recon zien er verschillend uit, maar onder de motorkap zijn ze vrijwel identiek. Elke bril bevat een Sony-sensor van 8 megapixels (die naar verluid betere beelden oplevert dan de iPhone 4S cam), een vierdelige glazen lens, 8 GB ingebouwd geheugen, een 440 mAh batterij (voldoende voor een uur opname) en drie video-mogelijkheden: 1080p/30fps (frames per seconde), 720p/60fps en 720p/30fps.

De cameralens is te groot om volledig op te gaan in het montuur, maar toch blijven de brillen – althans volgens de fabrikant – discreet en comfortabel. De lens is zo gemonteerd dat je ervan kan uitgaan dat er wordt opgenomen waar je naar kijkt, als je tenminste recht vooruit kijkt. De bril heeft een ingebouwde optische beeldstabilisatie.

Om de bril op te laden is hij uitgerust met een micro-USB-connector. Via deze connector kunnen ook de bestanden worden overgezet en de instellingen worden aangepast. Bij de introductie zullen daarvoor Windows, Mac en Androis apps beschikbaar zijn. De meeste instellingen kunnen ook op de bril zelf worden aangepast, waarbij drie led’s de status weergeven.

Bron: Engadget