Computergestuurde draagbare freesmachine (video)

Otherfab, een bedrijfje uit San Francisco, heeft een Kickstarter-pagina opgezet voor een handzame computergestuurde freesmachine. Via de bekende crowfunding site hoopt Otherfab 50.000 dollar aan financiering voor het project rond te krijgen.

De ‘Othermill’, zoals de freesmachine wordt genoemd, is een computergestuurde 3-assige freesmachine. De machine is speciaal ontworpen voor thuisgebruik, of in een werkplek met weinig ruimte. Het doel van Otherfab is een machine te bouwen die compact, schoon en stil genoeg is voor thuisgebruik, maar ook precies genoeg is om hoogwaardige elektrische en mechanische prototypes te vervaardigen.

De Othermill weegt 6,8 kilo en is een kubus waarvan de zijden pakweg 25 centimeter zijn. Het apparaat kan voorwerpen van maximaal 14 bij 11,4 centimeter bewerken, met een diepte van 3,6 centimeter.

Toepassingen

De machine wordt compleet gemonteerd geleverd en kent vele toepassingen. Zo kun je er dankzij de hoge precisie je eigen elektronische circuits mee maken. De machine is gevoelig genoeg om te frezen in FR-1 PCB-materiaal. Ook het maken van gietmallen en sieraden behoort tot de mogelijkheden.

  

Gebruik

De machine wordt door via USB aan een computer aangesloten. Otherfab werkt nog een custom software, waarmee het ontwerpproces wordt vergemakkelijkt. Op dit moment werkt de Othermill met elk CAM-programma dat compatible is met de open source TinyG controller van Synthetos. tgFX en andere CAM-interfaces worden ondersteund.

De Kickstarter loopt nog 29 dagen en heeft tot nu toe al bijna de helft van het doel van 50.000 dollar opgehaald.

 

bron: Kickstarter