Carrièredag tijdens Mechatronica Event in Eindhoven

Tijdens het Mechatronica Event 2007 op 22 mei wordt voor het eerst de Mechatronica Career Day georganiseerd. Ruim vijfhonderd studenten techniek van MBO, HBO en WO komen die dag naar het Evoluon om techniek te beleven. Het Evoluon wordt deze dag weer omgetoverd tot het technologiecentrum van vroeger. Exposanten uit de maak- en toeleveringsindustrie laten zien […]

Tijdens het Mechatronica Event 2007 op 22 mei wordt voor het eerst de Mechatronica Career Day georganiseerd. Ruim vijfhonderd studenten techniek van MBO, HBO en WO komen die dag naar het Evoluon om techniek te beleven. Het Evoluon wordt deze dag weer omgetoverd tot het technologiecentrum van vroeger.

Exposanten uit de maak- en toeleveringsindustrie laten zien wat ze aan technologie in huis hebben, zij nemen letterlijk hun systemen, demo’s en projecten mee naar het Evoluon. Bij allerlei proefopstellingen kunnen studenten mechatronische opdrachtjes maken. Doelstelling van het event is studenten bekend te maken met de mechatronica-industrie, met de stand van de techniek en met de verschillende eindproducten en systemen zoals deze de markt ingaan.

Studenten zelf laten ook zien aan welke projecten zij op het opleidingsinstituut werken, al dan niet in samenwerking met het bedrijfsleven.

Echte publiekstrekkers op de expo zullen zijn de Humanoid van Bosch Rexroth. Deze 3500 wegende Humanoid komt uit Korea en is vorige maand geïntroduceerd op de Hannover Messe. De Humanoid komt ook naar de Career Day en zal daar zijn kunsten vertonen. Een daarvan is het oplossen van de ruby’s cube in 1 minuut. De Humanoid bevat talloze high tech snufjes van Bosch Rexroth. Daarnaast zijn er ook kleine hoge-precisie robots van Bosch Rexroth te zien waar een hoge mate van intelligentie is ingebracht en die een unieke bewegingsvrijheid hebben, bijvoorbeeld inzetbaar in de medische sector.

Een ander voorbeeld is de voetbalrobot van TechUnited van de TU Eindhoven. Deze gaat penalty’s schieten en studenten kunnen in de goal staan. TechUnited heeft een heel team voetbalrobots waarmee zij onlangs de 3e plaats hebben veroverd in de Europa competitie.

Maar er is veel meer te zien dan alleen robots. Ook Philips Applied Technologies, VDL Enabling Technologies Group, Vanderlande Industries en velen meer laten hun nieuwste technische snufjes zien.
www.mechatronica-event.nl