Schoonheid van de natuur van Franse Jardins de Nuit verhoogd met LED verlichting

Wat is er fascinerender en romantischer dan een pittoresk kasteel op het Franse platteland? Een kasteel met fraai ontworpen en aangelegde tuinen? Nóg fascinerender en romantischer is een pittoresk Frans kasteel met mooi tuinen die ook na het vallen van de avond zijn te bezoeken.

Elk jaar van mei tot oktober toont het Festival International des Jardins in Midden-Frankrijk 26 tuinen die zijn ontworpen door landschapsarchitecten met internationale bekendheid. Jaarlijks trekt het evenement circa 300 000 bezoekers. Nu kan het publiek voor de allereerste keer sinds het festival 17 jaar geleden van start ging – en dankzij LED-verlichtingsoplossingen van Philips – twaalf van deze tuinen ook na het vallen van de avond bezoeken.

Centre d’Arts et de Nature in Chaumont-sur-Loire
Dit is een openbare instelling die gelegen is bij een schitterend kasteel aan de rivier de Loire, en ieder jaar een zes maanden durend festival organiseert om 26 tuinen aan het publiek te tonen. Elk van deze tuinen is gecreëerd door vooraanstaande ontwerpers, en het is een belangrijke expositie geworden van het werk van de volgende generatie landschapstuiniers en -architecten.

Schoonheid
Nu hebben de organisatoren van het festival een driejarige samenwerkingsovereenkomst getekend met Philips France voor de verlichting van 12 van deze tuinen bij het vallen van de avond. De verlichtingsinstallaties werden gepland en geconstrueerd door Philips in samenwerking met Citéos, een Franse installateur van speciale verlichting, en zij werden ontworpen door de bekende verlichtingsontwerper Sylvain Bigot (Neo Light). Men zegt dat de natuur niet te veranderen is, maar de gezamenlijke inspanningen hebben bijgedragen aan de schoonheid. door middel van gekleurde en krachtige LED-verlichtingsoplossingen.