Safety Consulting: Schmersal komt met een nieuwe reeks diensten

De Schmersal Group verbreedt zijn dienstenaanbod met betrekking tot machineveiligheid. De nieuw opgerichte ´Safety Consulting´ service heeft als doel de klanten van het bedrijf te ondersteunen met heldere uitleg over thema´s als de implementatie van richtlijnen en normen in de dagelijkse constructiepraktijk.

De afgelopen maanden zijn ervaren ingenieurs van Duitse fabrieken en van vele Europese dochterbedrijven gekwalificeerd als experts op het gebied van de machineveiligheid. Ze werken inmiddels in het nieuwe Application Centre waar ze nauw samenwerken met de locale sales engineers en het productmanagement.

In andere landen, zoals China en de VS, zullen de consultants in september 2010 worden gekwalificeerd. De belangrijkste taak van de Safety Consultants bestaat uit het beantwoorden van vragen van klanten, bijvoorbeeld over welk veiligheidssysteem moet worden gebruikt, hoe het veiligheidssysteem moet worden geïntegreerd in de besturing en de functionaliteit van de machine en hoe het programmeerbare elektronische veiligheidssysteem zodanig kan worden geconfigureerd dat het zowel zo optimaal mogelijk voldoet aan de veiligheidseisen, als aan de productiviteitspecificaties van de machine.

Het toetsen van het vereiste Performance Level volgens EN ISO 13849-1 en de berekening van het feitelijke Performance Level voor het geselecteerde veiligheidssysteem zijn twee overige taken die de Safety Consultants voor hun klanten uitvoeren. De eerste reacties van de klanten op het nieuwe dienstenaanbod zijn zonder meer positief.

Uwe Wiemer, Application Center Manager: "Veel van onze klanten willen de configuratie van richtlijngevoelige veiligheidssystemen graag delegeren aan deskundigen die de volledige verantwoordelijkheid nemen voor deze opdracht. Als één van de wereldwijde marktleiders op het gebied van de veiligheidsschakelapparatuur, hebben we een veelomvattende en zeer praktijkgerichte knowhow op dit gebied opgebouwd. Door onze samenwerking met en betrokkenheid bij verschillende normalisatie-instellingen, beschikken we tevens over de noodzakelijke theoretische achtergrond die nodig is voor het configureren van veiligheidsschermen overeenkomstig de richtlijnen."

Andere diensten zullen toegevoegd worden aan de Safety Consulting service die wereldwijd zullen worden aangeboden door de Schmersal Group. Het doel is te komen tot een producent- en technologieneutrale manier van denken en om complexe veiligheidstechnische oplossingen te ontwikkelen die uitstijgen boven het eigen productspectrum. Tegelijkertijd zullen de gebruikelijke diensten die door Schmersal worden aangeboden eveneens worden geïntegreerd in het Application Centre.

Uwe Wiemer: "We hebben steeds weer aanvullende taken op ons genomen, zoals de parameter-setting van safety controllers of het doorvoeren van klantspecifieke modificaties van onze veiligheidsschakelaars. Dat is onze reputatie in de markt. Deze taken worden nu doorgeleid naar ons Application Center. Als resultaat van de centralisatie van onze services kunnen we nu op een meer geconcentreerde manier werken. Zo kunnen we de noodzakelijke vrijheid creëren voor ontwikkeling, product management en verkoop teneinde onze ´one-stop shop for safety´ claim voor de markt waar te maken."

Schmersal Nederland
Postbus 17
3840 AA Harderwijk
Lorentzstraat 31
3846 AV Harderwijk
Netherlands
www.schmersal.nl
SALES DEPARTMENT
Phone: +31-(0)88-0 02 01 00
Fax: +31-(0)88-0 02 01 50
info@schmersal.nl

K.A. Schmersal GmbH
Industrielle Sicherheitsschaltsysteme
Möddinghofe 30
D-42279 Wuppertal
KLÖPPING Heike
Phone: +49 202 64 74 861
Fax: +49-(0) 202-6474-100