Inrato International sponsort ROC Tilburg

Onder het motto ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ heeft Inrato International machine afscherming en veiligheidsschakelaars gesponsord voor een practicumopstelling.

In de practicumopstelling is een portaalrobot opgenomen waarmee cursisten leren omgaan met robotprogrammering, perslucht en verdere industriële automatisering. Voor de veiligheid dient de opstelling net als in de praktijk beveiligd te zijn, hiervoor is modulaire machine afscherming van Inrato International gekozen. Gezien het budget van alle onderwijsinstellingen en dus ook het ROC Tilburg, is besloten om dit project financieel te ondersteunen.

Het goede voorbeeld geven aan cursisten

“Het zou een erg slecht voorbeeld geven aan cursisten wanneer een robot op een school niet afgeschermd is, laat staan de bijbehorende  veiligheidsrisico’s” aldus Leendert Jan IJspeert  commercieel directeur van Inrato International”. ‘Met deze afscherming leren cursisten ook direct om te gaan met machineveiligheid dus twee vliegen in één klap”.  
Doordat de portaalrobot voor meerdere doeleinden programmeerbaar is, is de opstelling geschikt om diverse praktijksituaties na te bootsen. Door de modulaire opbouw van de gaaspanelen is deze afscherming geheel naar eigen wens op maat gemaakt door het ROC.   

Meer informatie:
Inrato International
Tel. 0527-785 781
Fax. 0527-785 295
Internet: www.inrato.nl
E-mail: info@inrato.nl