Flexibel, compact en ergonomisch bedieningspaneel voor vergrendelbare veiligheidschakelaars!

Een design behuizing, in plaats van een “doe het zelf oplossing”.
Iedere veiligheidsvergrendeling op een machine of in een productieomgeving is voorzien van een bedieningspaneel, waarmee een operator functies als; noodstop, aan/uit, reset, enz. ten uitvoer kan brengen. Vaak worden dit soort bedieningspanelen door de machinebouwer in eigen beheer geproduceerd. In het bijzonder bij kleine aantallen is dit meestal geen goede technische en economische oplossing. Daarbij laat ook het ontwerp vaak te wensen over.

Om deze problemen het hoofd te bieden heeft Schmersal een modulair bedieningsmodulair bedieningspaneelpaneel ontwikkeld. Dit paneel kan qua bedienelementen geheel worden aangepast aan de wensen van onze klanten. De basis is een slanke, schokbestendige behuizing, dat eenvoudig op standaard aluminium profielen kan worden aangebracht. Het BDF 200 systeem kan worden uitgevoerd met 4 bedienelementen. De gebruiker kan kiezen uit een breed gamma verlichte drukknoppen, sleutelschakelaars, draaischakelaars en NOOD/UIT schakelaars. Meerdere contactvarianten zijn daarbij mogelijk.

Bij de ontwikkeling van de BDF 200 is goed geluisterd naar de wensen van toekomstige gebruikers. Hierdoor is een technisch flexibel en hoogwaardig bedieningspaneel ontstaan in een eenvoudig te monteren design behuizing.

Door te kiezen voor een gescheiden bedieningspaneel t.o.v. de veiligheidsschakelaar, kan deze op de meest voor de hand liggende plaats gemonteerd worden.

Schmersal Nederland B.V.

www.schmersal.nl