easyFairs: Veiligheid top-prioriteit bulkindustrie

Arbeidsveiligheid staat in de stortgoedverwerkende industrie in de Benelux met stip op de eerste plaats, gevolgd door thema’s zoals proceseffiëntie, duurzaamheid, onderhoud en kostenbesparingen. Dit blijkt uit een onderzoek van easyFairs België.

De beursorganisator heeft in samenwerking met vakblad Solids Processing in oktober 2012 onder 441 professionals uit de bulkindustrie in de Benelux een enquête gehouden. Hierbij is de deelnemers gevraagd naar hun prioriteiten bij het interne transport, de verwerking en de opslag van stortgoederen. Ook is gepolst naar de investeringsplannen.
 
Arbeidsveiligheid
Uit het onderzoek blijkt dat zowel in Nederland als in België arbeidsveiligheid op de eerste plaats staat. Vervolgens komen in Nederland procesefficiëntie en kostenbesparing aan de orde. In België is de volgorde iets anders; daar staat duurzaamheid & onderhoud op plaats twee, direct gevolgd door procesefficiëntie.
Binnen het kader van arbeidsveiligheid denkt men voornamelijk aan het verbeteren van werkprocessen en de veiligheid van installaties. Zo staat ook de beheersing van explosierisico’s nog steeds hoog op de agenda.
Lees hier  verder voor de rest van het artikel.
Bron: Bulkgids.