Certificatiemethode van SolidWorks meet 3D CAD-vaardigheden van studenten

Om het succes van het Certified SolidWorks Professional (CSWP) certificatieprogramma verder uit te bouwen, heeft SolidWorks een nieuw certificatieprogramma aangekondigd. Daarmee kunnen docenten en potentiële werkgevers zich eenvoudig en effectief een beeld vormen van de 3D CAD-vaardigheden en het begrip van elementaire engineeringprincipes van studenten.

Het Certified SolidWorks Associate (CSWA) examen test of een student in staat is een object driedimensionaal te modelleren, of de student het gehele ontwerpproces en de samenhang daarin overziet en of de student weet hoe ontwerpproblemen in de praktijk vaak opgelost worden. Dit is cruciale kennis voor ontwerpers.
Het CSWA-examen komt naast het CSWP-examen. Dit laatste richt zich vooral op professionele engineers, en meet de kennis van SolidWorks en COSMOS. Het CSWA helpt daarentegen om de ontwikkeling van individuele studenten te volgen, en geeft een indicatie van de effectiviteit van het onderwijsprogramma. Ook geeft het productiebedrijven en ontwerpbureaus een tastbaar bewijs van de competenties van afgestudeerde studenten, die op zoek gaan naar werk. De online test wordt aangeboden aan deelnemende educatieve instellingen over de hele wereld. Instructeurs aan deze instellingen en Certified SolidWorks resellers zullen toezicht houden op de examens.

www.solidworks.com/cswa