DSM opent researchcentrum in Sittard-Geleen

DSM heeft op de Chemelot Campus in Sittard-Geleen het DSM Ahead Research Centre for Science and Technology geopend. Het nieuwe gebouw vormt een belangrijke basis voor onderzoeks- en ontwikkelactiviteiten op het gebied van hoogwaardige kunststoffen. Tot het centrum behoren kantoren, laboratoria en een pilotplant voor 420 medewerkers. Croon Elektrotechniek tekende voor de trafo’s en alle gebouwgebonden installaties.

DSM bundelt in Geleen belangrijke expertise en competenties op het gebied van onderzoek aan hoogwaardige materialen. Met DSM Ahead versterkt de onderneming de mogelijkheden om  fundamenteel en toegepast onderzoek te doen dat leidt tot innovatieve producten. De onderzoeks- en ontwikkelactiviteiten omvatten de hele keten van idee tot product, proces of applicatie. Ook testfaciliteiten zijn aanwezig. De combinatie van kantoren, laboratoria en industriële activiteiten maakt het gebouw complex.

Partners

Na een selectieprocedure is Croon gekozen als partner voor alle installatietechniek. Naast de installaties ten behoeve van het machinepark, legde Croon ook de systemen aan voor toegangs- en aanwezigheidscontrole, de brandmeld-, intercom en CCTV-installaties en de (nood)verlichting en krachtinstallaties. Ook verzorgde Croon de koppeling van installaties aan bestaande systemen elders op de Chemelot Campus. Hurks tekende voor de bouw en Wolter & Dros voor de werktuigbouwkunde. De Brink Groep coördineerde de uitvoering.