Volta start Global Green Community

De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen laat volgens videoplatform Volta zien dat millenials – meer dan andere generaties – stemmen op partijen met actieve plannen om klimaatverandering tegen te gaan. Volta haakt daarop in met een crowdfund-campagne op Indiegogo om een wereldwijd netwerk van jonge mensen samen te brengen.

Na de introductie op 10 oktober 2016, de Dag van de Duurzaamheid, vindt Volta het nu tijd voor een volgende stap.  Het platform streeft ernaar om tijdens de campagne een bedrag van € 35.000 op te halen om daarmee de Global Green Community op te zetten. Het is de bedoeling dat backers ook echt onderdeel van Volta worden – zij kunnen mede bepalen welke onderwerpen worden besproken. 

Het initiatief van onder anderen RTL-weerman Reinier van den Berg is gevestigd in Amsterdam, maar is Engelstalig en richt zich op een internationaal publiek. 

Reinier van den Berg: "Overal ter wereld wordt inmiddels gewerkt aan het bestrijden van de gevolgen van klimaatverandering en het verduurzamen van bestaande processen. Het is onze droom om Volta uit te bouwen tot dé plek waar al deze inspirerende ideeën en verhalen vanuit de hele wereld samen komen." 

Donateurs worden uitgenodigd om actief deel te nemen aan het platform: van bedankt worden in de aftiteling, tot Volta Judge die de onderwerpen mede bepaalt tot het delen van favoriete video’s als gastredacteur. De eerste week krijgen mensen die € 10 f € 25  doneren er gratis het Engelstalige eBook over zero waste bij dat is geschreven door duurzaamheidsvereniging Opgemärkt en het blog Emma+John. 

Volta is een initiatief van weerman/klimatoloog Reinier van den Berg, media-investeerder CultCrowd en communicatie adviesbureau Schuttelaar & Partners. 

Benieuwd naar de campagne? Bekijk hem op igg.me/at/be-part-of-volta