Meetmodules in Compact S-Dias formaat

De compacte S-Dias serie van Sigmatek us uitgebreid met vier meetmodules: een digitale ingangsmodule voor het meten van frequenties en analoge in- en uitgangsmodules voor spanning en stroommeting.

De FC-021 is een module voor frequentiemeting. Elk van de twee digitale RS422 ingangen kan zowel als TTL of HTL worden geconfigureerd als twee 32-bit telleringangen of als incrementele encoderingang. Er kan worden gekozen uit vijf verschillende counter modi: de periode voor langzame en snelle signalen (gate time), impulsbreedte, pulstellers of incrementele encoders. Elk kanaal heeft een directe sensor verbinding.

De vier analoge, galvanisch gescheiden differentiële ingangen van de AI-046 detecteren spanning in twee meetgebieden van ± 11 volt of ± 1,1 volt. Voor nauwkeurige meting van de stroomsterkte dient de analoge ingangsmodule AI 047. De vier analoge differentiële ingangen (galvanisch gescheiden) zijn ontworpen voor metingen die variëren van 0 … 22 mA of van 4 … 22 mA. Met een converter met 18 bit resolutie, een conversietijd van 10 µs per kanaal en een scanrate tot maximaal 10 kHz zorgen deze analoge modules voor nauwkeurige meetwaarden. Daarnaast kunnen sensoren direct worden aangesloten door de geïntegreerde voeding.

Met de AO 046 output module is het mogelijk om te kiezen tussen spanning en stroomsterkte. De AO-046 heeft vier analoge uitgangen. Per kanaal kunnen signalen in het gebied van -10,8 V tot  +10,8 V of van 0 … 21,6 mA met een resolutie van 16 bit worden uitgevoerd. Alle meetmodules zijn voorzien van overbelasting- en kortsluitdetectie.