Vliegen als Superman (video)

Op de CES in Las Vegas demonstreerde het Fransew bedrijf Theory het prototype van een interessant ‘hypersuit’. Het is een combinatie van een exoskelet en een headset. Het pak biedt een complete VR-simulator voor het hele lichaam, waarmee kan worden genavigeerd door armbewegingen.

De gebruiker kan kiezen uit verschillende  mogelijkheden: vliegen, een base-jump en hij kan zich zelfs kosmonaut wanen. De firma Theory zegt dat het systeem vooral is bedoeld voor spelletjes en amusement. Het is te groot voor thuisgebruik, maar uitstekend geschikt voor (VR-)speelhallen.  

"Je kunt alles wat je wilt doen met je armen – dus je kunt Ironman zijn of diepzeeduiken, afhankelijk van wat je ziet in je masker.", zegt Gregoire Arcadhe.

Als de volgende versie uitkomt, die verder is verfijnd en beter reageert, is dit hypersuit de beste manier om extreme en normaliter levensgevaarlijke ervaringen 100% veilig te beleven.

In een toelichting tijdens de CES zei het bedrijf dat het hypersuit prima dienst zou kunnen dien in simulatortrainingen en mogelijk militaire trainingen, zoals met een wingsuit. Gebruikers kunnen zo leren om te reageren op hun omgeving.