Formule 1 circuit Zolder toneel voor eerste 24-uurs race zonneauto’s ooit

Komend weekend vindt de eerste 24-uurs race voor zonneauto’s plaats op het Zolder Circuit in België. Aan deze iLumen European Solar Challenge doen 12 teams mee van over de hele wereld. Nederland wordt vertegenwoordigd door Solar Team Twente in de Challengerklasse. Tevens strijden de teams om Tesla Model S te verslaan.

Eens in de twee jaar vindt op het Zolder Circuit in België de iLumen European Solar Challenge plaats. Dit jaar is die extra uniek omdat het de eerste 24-uurs race ooit is voor zonneauto’s. De teams starten zaterdag 24 september om 1 uur ‘s middags en finishen de volgende dag op dezelfde tijd. Volgens Lars Klein, de raceleider van Solar Team Twente, gaat het bij deze race om het zo tactisch mogelijk omgaan met de beschikbare energie. "We mogen twee keer bijladen en voor de rest moeten we het doen met zonlicht. Dat wordt vooral ‘s nachts een strategisch spel." Het solarteam uit Twente zal Nederland vertegenwoordigen in de Challengerklasse.

Tesla Model S vs. Red One

Red One, de zonneauto die in 2015 dienst deed tijdens the Bridgestone World Solar Challenge en tweede eindigde, zal het niet alleen opnemen tegen andere teams in zijn klasse, maar ook tegen Tesla Model S. Deze auto is innovatief als het gaat om zuinig rijden op elektrische energie, net als Red One streeft Tesla er naar om volledig elektrisch te rijden.

redonetesla

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit twintig studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij willen hun droom waarmaken: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2017. Solar Team Twente doet mee in de Challengerklasse. De zonneauto’s in deze klasse zijn ontworpen op efficiëntie. De winnaar van de Challengerklasse is het team dat als eerste met de zonneauto de gehele route aflegt volgens de reglementen.

Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit een netwerk van meer dan honderd innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto gebouwd.

Het Twentse solarteam is op hun weg naar de race te volgen via hun website (http://www.solarteam.nl/) en sociale media (facebook, twitter, Instagram en LinkedIn).