Agentschap Telecom beëindigt registraties

Agentschap Telecom beëindigt de registratie van radiozendamateurs en gebruikers van maritieme communicatieapparatuur die de verschuldigde vergoeding over 2016 niet hebben betaald.

Op Prinsjesdag 2015 heeft het kabinet bekendgemaakt dat er met ingang van 1 januari 2016 een vergoeding in rekening wordt gebracht voor de registraties van radiozendamateurs en gebruikers van maritieme communicatieapparatuur. Het tarief voor een registratie is voor 2016 vastgesteld op 31 euro. Alle registratiehouders zijn in september en oktober 2015 hierover per brief geïnformeerd. Bij deze brief zat ook een overzicht van de registratiegegevens, met het verzoek om deze op juistheid te controleren. Eventuele wijzigingen of intrekkingen van registraties konden uiterlijk 31 december 2015 worden doorgegeven aan het agentschap, zodat deze gegevens meegenomen konden worden bij de bepaling van de vergoeding.

Begin 2016 heeft het agentschap de rekening voor de vergoedingen naar alle registratiehouders verstuurd. In maart is er een herinnering verstuurd en in april zijn de laatste betalingsverzoeken verzonden. In het laatste betalingsverzoek is vermeld dat de registratie kan worden ingetrokken als het verschuldigde bedrag niet wordt betaald.

Intrekkingsbesluiten

De registraties van de registratiehouders die nog niet aan hun betalingsverplichting hebben voldaan worden ingetrokken. De betreffende registratiehouders ontvangen een intrekkingsbesluit.

Gevolgen van de intrekking voor gebruikers

Radiozendamateurs en gebruikers van maritieme communicatieapparatuur waarvan de registratie wordt ingetrokken mogen niet langer gebruik maken van de frequenties waar de registratie op zit. De roepnamen van deze gebruikers komen te vervallen en komen weer beschikbaar voor anderen.