HR-afdeling MI6 bezorgd over declaraties James Bond

Werkend voor MI6, de Britse geheime dienst, geniet James Bond van een heuse licence to kill. In zijn opdracht om het land veilig te houden gaat niets hem te ver. De brokstukken die hij links en rechts achter zich laat liggen, laten hem koud. Hem wel, maar de HR afdeling van MI6 zal daar allicht anders over denken.

Matt Spaiser van The suits of James Bond vertelt het volgende: ‘’Ik denk dat geen van de eerdere James Bond’s zo erg was als Daniel Craig’s Bond. Bond’s grootste zorgen zijn zonder twijfel de schadeclaims. De meeste van zijn auto’s zijn total loss en gebouwen om hem heen worden de lucht ingeblazen."

Bij Viking was men benieuwd naar al die personeelskosten en dus gingen de medewerkers hard aan het werk. Ze bekeken namelijk alle Daniel Craig James Bond films. Maakten notities van al zijn brokstukken en bijbehorende in te vullen formulieren (schadeclaims, verhoogde verzekeringspremies, correctiegesprekken ne dergelijke). Dit alles om erachter te komen wat de kosten zijn van 007’s capriolen.

het resultaat van het speurwerk is onderstaande infographic.

ond

bron: Viking