Introductiecursus Voedingsmiddelenindustrie

De voedingsmiddelenindustrie is een complexe wereld die volop in beweging is. Om optimaal te kunnen functioneren in deze sector, is het belangrijk om inzicht te hebben in specifiek aan levensmiddelen gerelateerde onderwerpen. Op 3 september organiseert VMT de Introductiecursus Voedingsmiddelenindustrie, die ingaat op onder andere wetgeving, kwaliteit, techniek en duurzaamheid.

De Introductiecursus Voedingsmiddelenindustrie is bestemd voor iedereen die zich professioneel gaat bezighouden in of met de foodsector maar nog relatief onbekend is met de branche. Het gaat dan om managers en directieleden die nieuw werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie, functionarissen in bedrijven en organisaties waarvoor de foodindustrie een nieuwe markt is, of professionals die hun klanten hebben in deze sector.

De deelnemers krijgen een algemeen overzicht, daarnaast worden de belangrijkste thema’s in vier modules belicht: kwaliteitsmanagement, levensmiddelenwetgeving, technologie en innovatie, en maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame ontwikkeling. De modules worden verzorgd door experts.

Onderwerpen die in de cursus aan de orde komen zijn:

  • de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie en aanpalende terreinen
  • de belangrijke stakeholders
  • wet- en regelgeving
  • economische onderwerpen en thema’s uit de sector
  • technische ontwikkelingen en innovaties
  • ontwikkelingen rond voedselveiligheid en kwaliteit
  • duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Elke deelnemer ontvangt gratis als naslagwerk de gecombineerde uitgave Voedingsmiddelenjaarboek en Ingrediëntenwijzer 2015 met daarin alle namen en adresgegevens van de bedrijven, organisaties en toeleveranciers in de voedingsmiddelenindustrie.

Datum: donderdag 3 september 2015
Locatie: De Glazen Ruimte, Maarssen
Prijs: VMT-abonnees € 795
Niet-abonnees € 895

Meer informatie en inschrijven: www.vmt.nl