Reach-deadline 2018: valt u er onder?

Alle chemische stoffen die geproduceerd of geïmporteerd worden in de Europese Economische Ruimte in hoeveelheden tussen 1 en 100 ton moeten voor 31 mei 2018 geregistreerd zijn. Ook bedrijven die stoffen gepreregistreerd hebben, moeten deze voor dezelfde deadline geregistreerd hebben.

Ter ondersteuning biedt het Europees Agentschap voor Chemische Stoffen (ECHA) in de aanloop naar de deadline een aparte websectie en webinars.   

ECHA geeft aan dat bedrijven er zich van bewust moeten zijn dat de verplichtingen significant zwaarder zijn voor stoffen in volumes tussen 10 en 100 ton dan voor stoffen in volumes tussen 1 en 10 ton.

Het is de laatste Reach-registratiedeadline voor bestaande chemicaliën. Het ECHA verwacht dat ook een aanzienlijk aantal kleine en middelgrote ondernemingen voor het eerst zullen registreren. Om ze te begeleiden is een roadmap (pdf-bestand onderaan deze website) gepubliceerd die loopt tot 2018 met daarin de belangrijkste mijlpalen, verdeeld over 7 fasen. Per fase is er praktische begeleiding.
 
De eerste fase bestaat uit het analyseren van de portfolio en het starten met de voorbereidingen. Bedrijven moeten de verkoop- en productievolumes van hun stoffen analyseren, hun verplichtingen onder Reach nakijken en een plan opstellen voor de registratie. Een correcte identificatie van stoffen is cruciaal in deze fase.  De ondersteunende webpagina’s bij de eerste fase geven u tips en verwijzen u door naar uitgebreidere documenten.
 

Meer informatie

Reach 2018-webpagina’s
Helpdesk 
Reach 2018 op LinkedIn
Reach 2018 op Twitter
Reach Roadmap:

 reach_roadmap_2018_web_final_en.

Bron:  ECHA, Sentral.be