First Lego League in Eindhoven

De First Lego League robotwedstrijd is speciaal bedoeld voor kinderen van 9 tot 16 jaar. Op 26 augustus om 18 uur worden de opdrachten voor de wereldwijde Lego robotwedstrijd bekend gemaakt bij Frencken Europe in Eindhoven.

Meer dan 240 000  jongens en meisjes uit meer dan 80 verschillende landen gaan dit jaar de uitdaging aan in de First Lego League (FLL) World Class wedstrijd.

FLL daagt kinderen wereldwijd uit om te denken als wetenschappers en ingenieurs. Ze gaan aan de slag met Lego Mindstorms om opdrachten in de robotwedstrijd op te lossen en te werken aan een actueel wereldprobleem. Vorig jaar was dat ‘natuurrampen’. Dit jaar heeft het te maken met ‘leren in de toekomst’.

Teamwork staat centraal

Gedurende de hele ontdekkingstocht staat teamwork centraal. Een team bestaat uit maximaal 10 jongeren in de leeftijd van 9 tot en met 16 jaar met tenminste één volwassen teamcoach. Frencken Europe was het eerste bedrijf dat vorig jaar startte met een team bestaande uit kinderen van zijn werknemers.

Dat Lego niet alleen tot de verbeelding spreekt bij kinderen, blijkt wel uit het groot aantal volwassen fans. Deze maand zijn vrouwelijke poppetjes zijn toegevoegd aan het assortiment, met 3 technische beroepen. Het onmiddellijke succes bevestigt dat techniek ook leuk is voor meisjes. Frencken heeft sinds dit jaar ook 2 meiden in het team.

Henk Tappel van Frencken: "Bij onze werknemers bestaat veel enthousiasme voor het wedstrijdprogramma. Het was dan ook geen probleem om een team van kinderen van werknemers, zowel jongens als meisjes, te formeren voor deze wedstrijd. Vanuit Frencken voorzien we het team van de benodigde materialen, maar we gaan ook werknemers de gelegenheid geven om het team te coachen. Juist die intensieve samenwerking tussen technische professionals en een team van enthousiaste kinderen zorgt voor een goed beeld van ons vak."