Discovery Festival: mix van wetenschap, kunst en muziek

In het Onderwijscentrum van het Erasmus MC en in het Museumpark vindt op vrijdag 27 september 2013 voor de tweede keer het Discovery Festival Rotterdam plaats. Dit vooruitstrevende nachtfestival draait om de kick van nieuwe dingen ontdekken. Discovery Festival Rotterdam is een spannende mix van actuele wetenschap, kunst en muziek.

Samen met wetenschappers, kunstenaars, muzikanten en bezoekers zet Discovery Festival een feest-met-inhoud neer. Dit jaar wordt er gewerkt met het thema No Order. Binnen dit thema wordt op zoek gegaan naar een nieuwe wereld waarin oude waarden op de hak worden genomen, worden getransformeerd of zelfs verbannen. Discovery Festival omarmt deze chaos.

Live experimenten

Dit jaar wordt het publiek wederom onderworpen aan diverse live experimenten. Zoals bij DarwinTunes, waar de bezoekers zorgen voor de natuurlijke selectie en zo muziek creëren die door niemand is geschreven, maar uit het niets is geëvolueerd. Dan blijkt dat we eigenlijk leven we in een permanente waanvoorstelling die niet goed overeenkomt met de werkelijkheid. Professor Maarten Frens vertelt over hoe en waarom je hersenen dit doen.

Het publiek kan deze nacht ook genieten van mooie en dansbare muziek. Zo zal de Rotterdamse rock & roll band The Cosmic Carnival optreden. Deze editie heeft ook meer kunst en er is nu ook theater toegevoegd. Zo zal Theatercollectief Aardlek het publiek betrekken en in lichte verwarring achterlaten door middel van citroenen. En Cie Woest zal hun voorstelling Leaving Normal spelen voor Discovery, waarin ontmoeting centraal staat.

World Food Festival

Het Discovery Festival maakt deel uit van de programmering van het World Food Festival. In samenwerking met het Het Nieuwe Instituut is een middagprogramma samengesteld met de mini-conferentie "Over smaak valt te twisten" over smaak en wetenschap, rondleidingen en een diner in het Future Food House.

Erasmus MC en Erasmus Universiteit Rotterdam maken het Discovery Festival Rotterdam mogelijk. De eerste editie van Discovery Festival Rotterdam trok vorig jaar ruim 1000 bezoekers.

Alle info op deze site: www.discoveryfestival.nl/rotterdam