Bizar: metaaldetecterende slippers

Voor schatgravers die met metaaldetector en hoofdtelefoon de stranden afstruinen, is er nu een minder opvallend hulpmiddel: de metaaldetectorsandaal. Nonchalant wandelend door het zand, vindt de drager munten, sieraden en andere kostbaarheden, zonder de aandacht te trekken van andere gelukszoekers.

De telefoon die alleen kan telefoneren heeft de gemoederen losgemaakt, in ieder geval op de redactie van Engineersonline. Even briljante als bizarre suggesties passeerden de revue. Wat te denken van een tekstprinter met geïntegreerd  toetsenbord – en dan zonder voeding? Of een tablet-pc met daaraan vast een opklapbaar toetsenbord?

Inspiratie genoeg om een aantal opmerkelijke gadgets voor het voetlicht te halen. Zoals deze: de metaaldetectorssandalen. Ze vinden metalen voorwerpen terwijl je loopt en kunnen zo een strandwandeling extra lucratief maken. In de rechter sandaal bevindt zich een koperen spoel, die wordt gevoed door een stuureenheid die op de enkel wordt gedragen. Met behulp van een oscillator wordt een magnetisch veld opgewekt en als zich onder de voet een metalen voorwerp bevindt, wordt het veld verstoord en geeft de enkel-unit een seintje via een rood knipperlicht of een zoemer.

De sandalen zijn voor $ 60 online te koop bij Hammacher Schlemmer. De suggestie van een van de redactiemedewerkers om ze ook als mijndetector te gebruiken, nemen we niet voor onze rekening…