Actueel

Routekaart om de geïntegreerde fotonica-industrie vooruit te helpen

Tags:

Ruim 400 technologie-, academische en industriële organisaties van over de hele wereld hebben bijgedragen aan een geïntegreerde routekaart voor fotonica, onder leiding van stichting PhotonDelta en het Microphotonics Center van het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

IPSR-I beschrijft het consensus van meer dan 400 experts uit meer dan 100 workshops en 13 conferenties. Het omvat een overzicht van belangrijke technologische hiaten voor de massaproductie van PIC’s en een gedetailleerde analyse van de uitdagingen die de geïntegreerde fotonica-industrie moet overwinnen om haar potentieel te bereiken.

De tweede versie van de routekaart, die de afgelopen drie jaar is geproduceerd, omvat nu inzichten in draadloze communicatie en 3D-beeldvorming.

Peter van Arkel, CTO van PhotonDelta, zei: “Het bundelen van alle onderzoeks- en ontwikkelingsmiddelen van de geïntegreerde fotonica-industrie en academische wereld om de technologische hiaten op te lossen die zijn geïdentificeerd door de IPSR-I, zal bijdragen aan het op spectaculaire wijze oplossen van de grote maatschappelijke uitdagingen. In het hart van de routekaart ligt een wereldwijde aanpak voor de geïntegreerde fotonica-industrie om zich achter te scharen om kernuitdagingen aan te gaan. Het bereiken van consensus over deze technologische hiaten is zeer uitdagend geweest met zo’n diverse groep bijdragers. Als we naar de resultaten kijken, is het zeker de moeite waard geweest.”

Lionel Kimerling, Thomas Lord Professor of Materials Science and Engineering aan MIT, zei: “Elektronisch-fotonische integratie heeft het vermogen om een hele reeks industrieën radicaal te transformeren en een scala aan nieuwe technologieën te ontsluiten die ons leven zullen veranderen. Het overbrengen van deze visie naar massaproductie vereist een goed doordacht plan gebouwd op de kennis van een enorme reeks experts uit verschillende vakgebieden, organisaties en landen. Dit is wat IPSR-I heeft bereikt – het schetst een duidelijke weg voorwaarts en specificeert een innovatieve leercurve voor het opschalen van prestaties en toepassingen voor de komende 15 jaar.”

ISPR-I wordt officieel gelanceerd tijdens het Executive Forum op OFC in San Diego op 25 maart 2024. De volledige routekaart kan worden gedownload op de site van PhotonDelta: www.photondelta.com/ipsri-2024/

Tags:
Redactie Engineersonline

Recent Posts

Atlas is met pensioen – leve de nieuwe Atlas! (video’s)

De beroemde humanoïde robot Atlas is met pensioen gegaan. De hydraulische versie tenminste, want zijn…

26 minuten ago

Nieuwe opleiding crop biotechnology en engineering zoekt samenwerking met bedrijven

Er komt geld voor vier jaar onderzoek door promovendi op het gebied van biotechnologie en…

2 uur ago

Flexibele elektronica uit de foundry?

De massaproductie van siliciumchips vindt plaats in foundries. Volgens KU Leuven en imec is dit…

3 uur ago

Nieuwe condensator kan elke seconde opladen, gedurende 300 jaar

Pacemakers, defibrillatoren, radartechnologie en elektrische voertuigen hebben allemaal condensatoren nodig. Deze elektrische componenten moeten veel…

3 uur ago

Waarom de fiets een hightech hoogstandje is

Het verstandshuwelijk van fiets en trein. Daarover gaat het promotieonderzoek van de 70-jarige Jan Ploeger.…

3 uur ago

Nieuwe isolatieweerstandstesters van Fluke 1535 i 1537

Megaohmmeters op batterijen. Het aanbod werkplaatsuitrusting van TME omvat onder meer professionele apparaten van Fluke.…

4 dagen ago